ADMIN Szolgálati Közlemények

Mielőtt regisztrálnál, vagy ha már regisztráltál, elsőnek az itt levő dolgokat olvasd el, tanulmányozd át.
Itt találod a RatMania Fórum Házirend-jét, a GY.I.K. technikai útmutató-t.

A regisztrált tagok pedig itt kaphatnak segítséget az adminisztrátori, moderációs topikokban.

SZOLGÁLATI KÖZLEMÉNY > változás a Moderátoroknál

HozzászólásSzerző: VladTepes Dátum: 2010. aug. 19., csüt. 10:58 am

Mint a RatMania fórum üzemeltetője, site-adminja, ezúton jelzem, hogy:
  1. A mai naptól a Breki23 a globális moderátor, azaz ő vezető moderátor (admin helyettes).
  2. Mai naptól moderátori csapathoz csatlakoznak fórum moderátorként (betűrendben):
    • Callosum,
    • Darkdog,
    • Ilsrana,
    • Merrin
  3. A moderátori munka a közeljövőben változni fog annyiban, hogy az egyes moderátoroknak lesznek területei, amiket felügyelnek.
    A pontos beosztást majd itt közzétesszük Brekivel.

Onnantól kezdődően az adott alfórumban/topik(ok)ban vagy területen illetékes moderátorhoz kell fordulni gonddal, problémával, vagy segítségért, ha ez valamiért nem vezet eredményre, úgy a globális moderátort kell keresni, ha így sem nyer megoldást a dolog, esetleg ő sem tud segíteni, úgy megpróbálok én tenni valamit (ide kapcsolódik, ha valaki nagyon-nagyon el akar érni, és sürgős a dolog, akkor a 06/1/353-33-33-as telefonszámon elér a hét hat napján, reggeltől este 8ig (nyugodtan kérhet VladTepesként, ha nem én veszem föl a telefont, akkor is tudni fogják, kit keresnek (rock) )
VladTepes
SITE ADMIN

Patkánytartói státusz: Hobbytartó

Felhasználó törlése > Tunde

HozzászólásSzerző: VladTepes Dátum: 2010. aug. 19., csüt. 10:35 am

Mai nappal Tunde júzer nevű felhasználó regisztrációját (emailben részemre megküldött saját kérésére) és hozzászólásait, bemutatkozó topikját - töröltem.

Üdv,
VladTepes
site-admin
VladTepes
SITE ADMIN

HozzászólásSzerző: VladTepes Dátum: 2010. jún. 23., szer. 1:35 am

1. Meli moderátori megbízását / jogosultságait a mai nappal visszavontam / megszüntetettem.
VladTepes
SITE ADMIN

HozzászólásSzerző: VladTepes Dátum: 2010. ápr. 30., pén. 12:34 am

1. Samtheregst moderátori megbízását / jogosultságait a mai nappal visszavontam / megszüntetettem.
    (Indoklás: Sam kérte, hogy szüntessem meg moderátori megbízását. Megköszönve eddigi munkáját a mai nappal eleget tettem kérésének.)
  2. Az üzemeltetői/moderátori fentiek okán lecsökkent létszámának pótlásáról később intézkedek.
VladTepes
SITE ADMIN

helyzetjelentés

HozzászólásSzerző: VladTepes Dátum: 2010. feb. 24., szer. 4:10 am

Csak szólok: nem vesztem el :-D , csak félig.

A heti hat nap, és napi 11 (vagy több) óra meló mellett egyre kevésbé maradt energiám, időm fórumozni, így a picike szabadidőmet a család nyerte el - úgyhogy sorry, de mostanság nem vagyok jelen napi szinten.
Ha picit simulnak majd a dolgaim, és nem csak az alvás időből tudok a fórumra lopni, akkor ígérem újra itt leszek, amennyit csak tudok.
Addig is, ha SOS-ben nagyon kellek - mert baj van a patival, és hátha tudok, tudunk segíteni (ha más nem tanáccsal) - akkor a boltban el lehet érni személyesen, vagy telefonon (utóbbi 06/1/353-33-33).

Üdv
Vlad

ui: köszi a sok aggódó, érdeklődő PÜ-t, üzenetet. Tényleg köszi :-)
VladTepes
SITE ADMIN

felhasználó törlése

HozzászólásSzerző: VladTepes Dátum: 2009. okt. 15., csüt. 7:21 pm

Korpakukac regisztrációját - saját kérésére - a mai nappal töröltem.
VladTepes
SITE ADMIN

HozzászólásSzerző: VladTepes Dátum: 2009. szept. 03., csüt. 12:30 am

1. Anna. moderátori megbízását / jogosultságait a mai nappal visszavontam / megszüntetettem.
    (Indoklás: Anna pötty egyéb elfoglaltságai okán (egyetem) nem fog tudni a moderációhoz kellő időt, energiát a fórumra szánni, így maga kérte, hogy szüntessem meg moderátori megbízását. Megköszönve eddigi munkáját a mai nappal eleget tettem kérésének.)
  2. Mai nappal két új moderátor erősíti az üzemeltetői csapat sorait, segíti a felhasználókat, SAMmel tartja a rosszalkodókat, korrigálja a hibákat: Meli és Samtheregst.
VladTepes
SITE ADMIN

Csoporttagság megváltoztatása

HozzászólásSzerző: VladTepes Dátum: 2009. aug. 27., csüt. 11:44 am

Az alább felsorolt tagok, mivel több mint fél éve nem is jártak erre (azaz be sem léptek a fórumra még olvasni sem), visszakerültek a mai nappal a "RatMania tag" (kék júzerek) csoportból a korlátozottabb jogosultsággal bíró "Regisztrált felhasználók" (zöld júzerek) csoportba.

Amennyiben valaki érintett mégis úgy gondolja, hogy újfent szeretné használni a fórumot, és szeretné visszakapni korábbi teljes jogú tagságát, úgy az keressen meg privátban (pl emailen), és megbeszéljük a dolgot, de ha úgy gondolja, hogy nincs már a továbbiakban szüksége az itteni tagságára, úgy kérheti a nickje, regisztrációja törlését is.

Tag nickje:-----------------Utolsó belépés időpontja:
  • Coni91------------------------2008/08/28
  • Szegci-------------------------2008/09/24
  • Demetra----------------------2008/09/25
  • Curapid(Bogi)----------------2008/10/19
  • Mina---------------------------2008/11/05
  • Vegetable---------------------2008/11/06
  • Nandito-N1-------------------2008/11/13
  • Jeanner-----------------------2008/11/27
  • Crazy--------------------------2008/12/07
  • Lina---------------------------2009/01/26
  • Kassie-------------------------2009/02/07
  • Nyssa--------------------------2009/02/07
  • Ceruza-------------------------2009/02/07
  • b_borisz-----------------------2009/02/07
  • padara-------------------------2009/02/10

Üdv,
VladTepes
site-admin
VladTepes
SITE ADMIN

iq.fighter >>> Mulan

HozzászólásSzerző: VladTepes Dátum: 2009. aug. 13., csüt. 5:29 pm

Szia!

Csak szólok, mielőtt frászt kapnál, hogy nem tudsz bejelentkezni, hogy a felhasználói neved átállítottam Mulan-ra.
Belépéskor ezt használd innentől felhasználónévként; a jelszavad, regisztrált emailcímed maradt a régi.

A bemutatkozó topikod címét (és a hsz-ek címeit) is átírtam iq.fighter-ről Mulanra, hogy minden szépen klappoljon :-)

További kellemes fórumozást.

Üdv
VladTepes
VladTepes
SITE ADMIN

Re: ADMIN offline 07/24-08/02

HozzászólásSzerző: VladTepes Dátum: 2009. aug. 03., hétf. 12:04 am

VladTepes írta:Kedves Mindenki!
Mint a címben látható, én most jól lelépek egy hétre, azaz 07/24-08/02 között nem leszek netközelben - helyett gyerek, család, nyár, napsütés, fagyi, CubaLibre, ésmégkituggya :-)

Az idő repül, mint a fene, úgyhogy újra itt. Most nekiülök, és elolvasok mindent, ami közben íródott, míg nyaraltunk.

(mellesleg meg kell jegyezzem, a "netmentes" kitételt, lassanként pozitív jelzőként, előnyként kéne reklámozzák a szállodák, a következő amit meg kéne valósítani, az a "térerőmentes".... mert ugye: nem volt net, így hajnal kor (lásd most) aludtam, mint a bunda, fórumozás helyett... s azért a szunyálás is hasznos...sőt)
VladTepes
SITE ADMIN

ADMIN offline 07/24-08/02

HozzászólásSzerző: VladTepes Dátum: 2009. júl. 23., csüt. 7:34 pm

Kedves Mindenki!
Mint a címben látható, én most jól lelépek egy hétre, azaz 07/24-08/02 között nem leszek netközelben - helyett gyerek, család, nyár, napsütés, fagyi, CubaLibre, ésmégkituggya :-)
Kívánok addig is mindenkinek kellemes fórumozást, patkányozást, remélem minden rendben lesz.
A moderátorok vérekezű falkája itt fog őrködni, hogy ha igény van tudjon segíteni, vagy szükség esetén gyorsban elrendezni valami kitörőben levő balhét. (Remélem, idén nem lesz az utóbbiból > tavalyi szabiról hazajőve érdekes volt olvasni egy azóta már nem tag felhasználótól azt, ahogy a keresztvizet leszedi ippeg rólam, egy moderátori (tökéletesen jogos) közbeavatkozás miatt.)
Szóval mindenkinek jó következő hetet, legyetek jók :-)
Amíg házon kívül vagyok, Neverhood a főnök (hehe, neki nem is szóltam), őt lehet/kell keresni, ha valami gond, hasfájás van.
Üdv
VladTepes
site-admin
VladTepes
SITE ADMIN

Néhány elterjedőben levő rossz szokással kapcsolatban

HozzászólásSzerző: VladTepes Dátum: 2009. júl. 11., szomb. 2:12 am

Néhány - az utóbbi időben - elterjedőben levő rossz szokással kapcsolatban szeretném a következőkre felhívni a felhasználók (és egyben a moderátorok) figyelmét.
Tisztában vagyok vele, hogy az internet az internet, vannak bizonyos netes argók, kifejezések, szóhasználatok. De némely trend az anyanyelvünk teljes semmibevételével egyenértékű, zavaró, és mint ilyen, tiszteletlenség a fórum többi tagjával szemeben. (No meg az igénytelenséget árasztja magából)

1. Ékezetmentes írás.
Ezt - ékezetmentes írásmód - CSAK abban az esetben tartom elfogadhatónak, ha valaki külföldről vesz részt a fórumon, vagy olyan helyen dolgozik, ahol a cég munkanyelve miatt nincs magyar ékezetes klaviatúra, szoftver.
Az ékezetmentes írás egyrészt akadályozza a fórum keresőjének normális működését, másrészt az olvasásban is zavaró.

2. Nagybetűk teljes elhagyása.
Utóbbi időben egyre több olyan hozzászólást látok, amiben a mondat eleji, sőt még a személynevek elején levő nagy betűk is teljesen elhagyásra kerültek.... olyan nemecsekesen.
Erre egyáltalán nincs elfogadható mentség, kifogás. Buta, béna trend, rosszul felfogott lezserség, trehányság, lustaság.
2009/07/12-től az ilyen új hozzászólások kérdezés nélkül törlésre kerülnek, illetve aki sorozatban ilyet ír, az pillanatokon belül nem fog tudni írni, csak engedélyezéses alapon.

3. Káromkodás.
Erősen elharapózott a fórum egészén - no meg némely topikon végletesen - az értelmetlen, indokolatlan, öncélú káromkodás, csúnya beszéd.
Én ezt a helyet nem azért hoztam létre, hogy olvasás közben úgy érezzem magam helyenként, mint egy utolsó, lepukkadt krimóban. Mindenkit nagyon komolyan megkérek, hogy a továbbiakban egy-egy erősebb indulatot kifejező hsz-től eltekintve egyáltalán ne használjon csúnya szavakat, ne káromkodjon. (Gumiszoba ez alól kivétel, bár ott is időnként pár ember már csak azért káromkodik hogy káromkodjon.....mert az teljességgel érthető, ha Gumiban valaki arról ír egy-két anyázással körítve, hogy egy zacskónyi döglött patit nyomnak az orra elé röhögve....... de az már ott is túllő a topik eredeti célján, ha valaki arról, hogy reggel hogyan ébredt, minden második szavával káromkodva ír.)
Amely hozzászólásban - a Gumit kivéve - innentől indokolatlan káromkodás, csúnya beszéd lesz, annak a gazdája a helytől függően, elébb figyelmeztetésben részesül, vagy ha olyan a hely (Patkányológia, Nade..., Duma zóna...) akkor a hsz azonnal és kérdezés nélkül törlésre kerül.

Kérem mindenkitől a fentiek szíves tudomásulvételét, illetve köszönöm mindenkinek a megértését, és együttműködését.

VladTepes
RatMania fórum alapítója, és üzemeltetője
VladTepes
SITE ADMIN

felhasználó visszahelyezése Regisztrált felhasználók csoport

HozzászólásSzerző: VladTepes Dátum: 2009. júl. 10., pén. 1:58 am

A mai nappal "Patkányos" felhasználót visszahelyeztem a Regisztrált felhasználók csoportba (zöld felhasználónevűek).

Indoklás:
Patkányos 09/06/09-én nem elfogadható módon kifogásolta (nem elfogadott helyen) azt a moderátori felszólítást, hogy szaktopikban való kérdezés előtt olvasson vissza.
Ezzel kapcsolatban hivatalos figyelmeztetésben részesült tőlem, illetve jeleztem, hogy jön egy bocsánatkéréssel az Breki23-nak.

(részletek itt >> viewtopic.php?f=31&t=11#p29641)

Azóta eltelt 1 hónap, a Warn határideje letelt. Patkányosnak ez idő alatt sem az általam írottakkal kapcsolatban nem volt mondanivalója, sem pedig annyi nem volt benne, hogy bocsánatot kérjen Breki23-tól. Ellenben arra jutott, hogy ma ismét kérdéssel forduljon a Patkányológiában a közösséghez, segítséget kérve.
A mai kérdését (patkányai érdekében) ott hagyom, de további módja hozzászólásra (kérdésre) csak adminisztrátori engedélyezéses úton lesz, egészen addig, míg az előbb sorolt korábbi restanciáit nem pótolja. Utána lehet szó RatMania tag csoportba visszakerülésről, illetve szabadon írásról a fórumon. Addig nem.

VladTepes
site admin
VladTepes
SITE ADMIN

Felhasználó törlése

HozzászólásSzerző: VladTepes Dátum: 2009. jún. 15., hétf. 2:38 pm

Wicca regisztrációját 09/06/15 15:30-i időponttal töröltem >>> emailben kérte a fórumról való törlését

Wicca összes hozzászólását - és ezzel együtt a bemutatkozó topikját is - törlöm.
(a törölt kapcsolódó hozzászólások küldőinek >> sorry)
VladTepes
SITE ADMIN

Automatikus Regisztrció Törlés

HozzászólásSzerző: VladTepes Dátum: 2009. márc. 30., hétf. 10:59 pm

VladTepes írta:...életbe lép a rendszer, azaz azok a regisztrációk, melyről a regisztrációt követő 30 napon belül NULLA hozzászólás érkezik, az időlimit lejártával törlődni fognak.

Itt szeretném tisztelettel megkérni mindazokat, akiknek a regisztrációja a fentebbi oknál fogva törlődik, hogy csak abban az esetben regisztráljanak újra, ha ténylegesen aktív tagja akarnak lenni a fórumnak, azaz írni is fognak, mivel pusztán a regisztráltsággal önmagával semmivel nem látnak többet a fórumból, mint regisztráció nélkül, írás szándéka nélkül semmi de semmi értelme nincs a regisztrációnak - a fölösleges regisztráció meg csak többletmunkát ad az üzemeltető stábnak, illetve az újabb 30 nap elteltével ismételten csak törlésre kerül. Köszönöm.

2009/03/30-án törlődtek:
Tusarok >> Regisztrált: 2009. február 24., kedd 0:00 >>> Utoljára aktív: 2009. február 24., kedd 0:23 >> hsz szám=0
tiszteletes >> Regisztrált: 2009. január 14., szerda 14:33 >>> Utoljára aktív: 2009. január 14., szerda 14:47 >> hsz szám=0
seel >> Regisztrált: 2009. január 19., hétfő 16:18 >>> Utoljára aktív: 2009. január 20., kedd 18:48 >> hsz szám=0
VladTepes
SITE ADMIN

HozzászólásSzerző: VladTepes Dátum: 2009. márc. 25., szer. 7:07 pm

Mint a RatMania fórum üzemeltetője, site-adminja, ezúton jelzem, hogy Jeanner moderátori megbízását / jogosultságait a mai nappal visszavontam / megszünetettem.

Indoklás: Jeanner egyéb elfoglaltságai okán nem tud már kellő rendszerességgel erre járni, így maga ajánlotta fel / kérte, hogy szüntessem meg moderátori megbízását. Megköszönve eddigi munkáját (bár ez leginkább leginkább html és php kódolásban nyilvánult meg, amit a tagság csak közvetve észlelt), a mai nappal eleget tettem kérésének.
Jó táncolást, s kevés teknősharapást a továbbiak, valamint minden jót (hi)
VladTepes
SITE ADMIN

SZOLGÁLATI KÖZLEMÉNY > vagyok, ismét

HozzászólásSzerző: VladTepes Dátum: 2009. márc. 17., kedd 12:09 am

Hali Mindenkinek!

Csak szólni akartam, hogy ismét itt vagyok.

Üdv,
Vlad
VladTepes
SITE ADMIN

SZOLGÁLATI KÖZLEMÉNY > szerver leállás

HozzászólásSzerző: VladTepes Dátum: 2009. feb. 16., hétf. 10:01 pm

Csak tájékoztatásul:

2009/02/18.-án, szerdán éjjel a szerver pár órára le lesz állítva, karbantartás miatt (processor upgrade lesz).

Bocsi a leállás miatt kellemetlenségért :-)
VladTepes
SITE ADMIN

Re: SZOLGÁLATI KÖZLEMÉNY > szép az élet :-(

HozzászólásSzerző: VladTepes Dátum: 2009. feb. 07., szomb. 7:42 pm

VladTepes írta:Szóval szép az élet.....

Így elsődlege és átmeneti védekezésként teljesen lezártam a fórumra való regisztrálást.
....
(annyira örülök, hogy azzal fog elmenni a hétvégém, hogy újratelepítsek, mentsek, foltozgassak, keresgéljek, szerverlogokat böngésszek..... mindezt valaki jófej kockafejű romboló idióta miatt, aki abban éli ki magát, hogy világszerte több millió ember szórakozását teszi tönkre azzal, hogy a phpbb-t támadja (rock) )

Nos, a karbantartások, ellenőrzések, stb első dózisával végeztem, úgyhogy a regisztrációt újra meg tudom nyitni :-)

(folyt.köv)
VladTepes
SITE ADMIN

SZOLGÁLATI KÖZLEMÉNY > szép az élet :-(

HozzászólásSzerző: VladTepes Dátum: 2009. feb. 06., pén. 10:26 pm

Szóval szép az élet.....

Mivel a phpBB-ben valami ismeretlen biztonsági résből adódó gondok kezdtek mutatkozni az elmúlt pár napban (sajnos napról napra fokzódó módon), így a következőkről kell értesítsem, tájékoztassam a tagságot.

Az első tünet az volt, hogy kb egy héttel ezelőtt kezdődően elkezdtek átjutni a regisztrációs akadályokon mindenféle undok SPAM-BOT-ot, és egyéb undok, ártó dolgok. Eleinte csak egy hollnad és egy ukrán szerver szórt ilyen vackokat, amik szériban kezdték elárasztani a phpBB alapú fórumokat. Pár nap után már kezelhetetlen mértéket kezdett a dolog elérni, itt is napi 50-100at fogtam meg kézzel, illetve különféle egyéb szerveroldali alkalmazások segítségével.

Amikor után akartam járni a dolgoknak, döbbenettel láttam, hogy a phpBB központi oldalát http://www.phpbb.com is megtörték, olyannyira, hogy csak közlemény van ott.
Azóta más csatornákon (szájhagyomáyn a hazai fejlesztőktől) értesültem, hogy a motor privát üzenet / email /jabber funkciójával lehetnek gondok > ha sunyiban átjut egy ilyen SPAM-BOT, akkor ezeket hátulról elérve átveheti részben egészben ezek fölött a hatalmat (úgy hogy nem is venni észre, max abból, hogy "akadozik" ezek normális működése).

Így elsődlege és átmeneti védekezésként teljesen lezártam a fórumra való regisztrálást.
A fórum emailküldő / emailkezelő rendszerét átállítottam a "rejtett" kezelésre. Mivel a PÜ körül viszont már gondokat tapasztaltam, így azt (pontosabban a phpBB motor PÜt kezelő részét) valószínűleg teljesen újra kell telepíteni. Amig ez, és utána egy teljes adatbázis ellenőrzés le nem fut, sajnos lehetnek átmeneti fennakadások, sőt, ha komolyabb szitu alakul ki, lehet, hogy teljesen le kell a PÜ rendszert átmenetileg (újratelepítésig) kapcsolni.

(annyira örülök, hogy azzal fog elmenni a hétvégém, hogy újratelepítsek, mentsek, foltozgassak, keresgéljek, szerverlogokat böngésszek..... mindezt valaki jófej kockafejű romboló idióta miatt, aki abban éli ki magát, hogy világszerte több millió ember szórakozását teszi tönkre azzal, hogy a phpbb-t támadja (rock) )
VladTepes
SITE ADMIN

Gumiszoba > archiválás

HozzászólásSzerző: VladTepes Dátum: 2009. feb. 06., pén. 3:25 am

Ezúton jelzem, hogy a Gumiszoba topikot az utolsó pár hsz-től és nyitó hsz-től eltekintve archiváltam.

Indoklás: a gumiszobában elhangoztt hsz.eknek nincs érdemi információértéke (nem is arra készült a topik :mrgreen: ), viszont mára már kezelhetetlen méretűre duzzadt. Így most a régi dolgokat elraktam a sufniba porosodni. (saint)
VladTepes
SITE ADMIN

Felhasználó törlése + Takarítás

HozzászólásSzerző: VladTepes Dátum: 2009. feb. 06., pén. 3:15 am

Sztalker regisztrációját 09/02/06 03:00-val töröltem >>> egy Hivatalos Sötét Lovagnak úgyis fölösleges itt a reg

Sztalker összes hozzászólását és az azokhoz közvetlenül kapcsolódó összes hozzászólást töröltem - kivéve a Patkányológia alfórum topikjaiban levőket (utóbbi helyen innentől a küldőnél "törölt felhasználó" jelenik meg a nick helyett).

(a törölt kapcsolódó hozzászólások küldőinek >> sorry)
VladTepes
SITE ADMIN

SZOLGÁLATI KÖZLEMÉNY > topik megszüntetése

HozzászólásSzerző: VladTepes Dátum: 2009. jan. 10., szomb. 4:50 am

A mai nappal, mint okafogyottat, megszüntettem a "Csíííz, családi album" topikot.

A topik anno egy ideiglenes megoldásként jött létre, feladatát több-kevesebb sikerrel ellátta, bár több vihart is kavart a használatának módja, a kommentálási korlátozások.
Amikor létrejött a "Bemutatkozó" alfórum, és abban mindenkinek - aki megcsinálta, megírta a bemutatkozóját az idők során - lett személyes topikja, akkor a Csííz zömében kiürült, mivel az ottani képek zöme átkerült a személyes topikokba. Most a maradék 11 néhány hozzászólást is elpakolásztam (vagy a szerző bemutatkozó topikjába, vagy pl. Capri zenész patis képeket tartalmazó hsz-eit a Nade...-ba tettem), a Csíííz topikot pedig megszüntettem.

Képek feltöltésével kapcsolatban pedig immáron az utóbbi időkben bevált gyakorlatot javaslom követni:
Ha személyesebb kötődésű a kép, vagy csak önmagában a képet akarja valaki megmutatni a patijáról, patijairól, akkor küldje a személyes topikjába.
Ha eszmecserélni akar valaki egy saját képpel kapcsolatban, vagy csak talált valami jópofa képet patikról, az menjen a Nade...-ba.
VladTepes
SITE ADMIN

HozzászólásSzerző: VladTepes Dátum: 2009. jan. 04., vas. 2:45 am

Mint a RatMania fórum üzemeltetője, site-adminja, ezúton jelzem, hogy *** moderátori megbízását / jogosultságait a mai nappal visszavontam / megszünetettem.

Indoklás:
***ával, pontosabban (tekintve, hogy a nick két embert takar) Antával az elmúlt 2 hónapban sajnálatos módon olyan szinten tönkrement a kommunikáció közöttünk, hogy a továbbiakban nem tartom kivitelezhetőnek a fórum üzemeltetését végző csoportban való közös munkát.
Így megköszönve az eddig általa a RatMania fórumon, fórumért végzett munkát, a mai nappal visszavonom adminisztrátori, illetve moderátori megbízását, jogosultságait.
Sajnálom, hogy így alakult, de egyúttal remélem, hogy a továbbiakban, immáron újfent normál tagként továbbra is hasznos, pozitív tagja marad a fórum közösségének.
VladTepes
SITE ADMIN

Re: Változások a HÁZIREND-ben

HozzászólásSzerző: VladTepes Dátum: 2009. jan. 04., vas. 2:34 am

VladTepes írta:az "Automatikus regisztráció törlés" vonatkozásában 2008/12/31-ig türelmi idő van. Azaz a rendszert csak 2009/01/01-vel élesítem be, odáig van még minden pillanatnyilag NULLA hozzászólással rendelkező, de már 30 napnál régebben regisztrált Felhasználónak módja változtatni, elkezdeni írni, megírni egy bemutatkozót, magyarán aktivizálnia magát :-)
Onnantól viszont, azaz 2009/01/01-ét követően, sajnálom, de törlődik minden olyan Felhasználó, aki 2008/12/01 előtt regisztrált, és még egy árva betűt sem írt. Olvasni utána is ugyanúgy tudja mindazt, amit addig, regisztráltságra meg csak akkor van szükség, ha valaki írni is akar. Úgyhogy..... ;)

Türelmi idő lejárt, voltak páran akik reagáltak az e témában, az érintetteknek szétküldött kör-PÜ-re, néhányan el is kezdtek írni, aktivizálódtak. Akik nem, azoknak a regsiztrációja, mint számukra is láthatóna szükségtelen a mai nappal törlésre kerül.
A továbbiakban pedig életbe lép a rendszer, azaz azok a regisztrációk, melyről a regisztrációt követő 30 napon belül NULLA hozzászólás érkezik, az időlimit lejártával törlődni fognak.

Itt szeretném tisztelettel megkérni mindazokat, akiknek a regisztrációja a fentebbi oknál fogva törlődik, hogy csak abban az esetben regisztráljanak újra, ha ténylegesen aktív tagja akarnak lenni a fórumnak, azaz írni is fognak, mivel pusztán a regisztráltsággal önmagával semmivel nem látnak többet a fórumból, mint regisztráció nélkül, írás szándéka nélkül semmi de semmi értelme nincs a regisztrációnak - a fölösleges regisztráció meg csak többletmunkát ad az üzemelető stábnak, illetve az újabb 30 nap elteltével ismételten csak törlésre kerül. Köszönöm.
VladTepes
SITE ADMIN

Változások a HÁZIREND-ben

HozzászólásSzerző: VladTepes Dátum: 2008. dec. 08., hétf. 4:13 am

Korábban is volt már róla szó, de most, a mai nappal életbelép egy új fontos szabály, az "Automatikus regisztráció törlés", amit a következőt jelenti, illetve amit az alábbiak indokolnak:
  • A RatMania Fórum jelenlegi beállításai alapján a regisztráció nélküli, úgynevezett Vendég felhasználó pontosan ugyanazt látja a Fórumból (ugynazokat az alfórumokat, topikokat látja, ugyanúgy látja aképeket, fotókat), mint egy frissen regisztrált, próbaidős, úgynevezett Regisztrált felhasználók csoportba tartozó felhasználó, azaz a két csoport, a két fajta felhasználási mód között az egyetlen érdemi eltérés hogy a Vendég felhasználó nem jogosult hozzászólást küldeni.
  • A frissen regisztrált, Regisztrált felhasználók csoportba tartozó felhasználónak természetesen a regisztrációt követően időre van/lehet szüksége, hogy olvasgason, szokja a fórumot, hogy ismerkedjen. Erre rendelkezésre áll a regisztrációtól számított 30, azaz harminc napja, ezen belül szabadon eldöntheti, hogy részesévé kíván-e válni a fórumnak, hogy aktív taggá válik-e, azaz hozzászól az itteni írásokhoz, az adott pillanatban futó beszélgetésekhez, ír-e magáról egy bemutatkozót - vagy sem. Ha úgy dönt, hogy igen, akkor részévé válik a Fórum életének, a tagságnak.
  • Előzőek alapján, viszont az a Felhasználó, aki a Vendég felhasználóhoz képest egyetlen többletjogosultságával nem kíván élni, azaz nem ír a fórumra egyetlen jóváhagyásra kerülő hozzászólást sem - a fentebb megadott, a regisztrációtól számított időlimiten belül - teljességgel értelmetlenül, pontosabban fölöslegesen van regisztrálva, csak többletmunkát okoz a Fórumot üzemeltetőinek, így a regisztrációját - külön figyelmeztetés nélkül - a határidő letelte után a Fórum motorja automatikusan törli.

Így a mai naptól a Házirend vonatkozó - regisztráció törléséről szóló - 7. pontja, az alábbiak szerint, a dőlttel szedett részekkel egészül ki, további részei változatlanok maradnak:
7. Regisztráció törlése és ehhez kapcsolódóan hozzászólások törlése
Egy felhasználó regisztrációját és vagy hozzászólásait csak Adminisztrátor, vagy Moderátor tudja törölni, vagy a Fórum motor az automatikus tisztítási beállításoktól függően.
Regisztráció törlésére az alábbi okokból kerülhet sor:
  1. Automatikus regisztráció törlés útján, ami azt jelenti hogy a jelenlegi beállítások alapján, a RatMania Fórum motorja automatikuson töröl minden olyan Felhasználót, aki a regisztrációt követő 30 napon belül egyetlen jóváhagyott hozzászólást sem küld a Fórumra. Ezzel kapcsolatban, törlést megelőzően a rendszer nem küld figyelmeztetést.

-------------------------------------------
LÉNYEGES:
az "Automatikus regisztráció törlés" vonatkozásában 2008/12/31-ig türelmi idő van. Azaz a rendszert csak 2009/01/01-vel élesítem be, odáig van még minden pillanatnyilag NULLA hozzászólással rendelkező, de már 30 napnál régebben regisztrált Felhasználónak módja változtatni, elkezdeni írni, megírni egy bemutatkozót, magyarán aktivizálnia magát :-)
Onnantól viszont, azaz 2009/01/01-ét követően, sajnálom, de törlődik minden olyan Felhasználó, aki 2008/12/01 előtt regisztrált, és még egy árva betűt sem írt. Olvasni utána is ugyanúgy tudja mindazt, amit addig, regisztráltságra meg csak akkor van szükség, ha valaki írni is akar. Úgyhogy..... ;)
VladTepes
SITE ADMIN

SZOLGÁLATI KÖZLEMÉNY > Moderátor változás

HozzászólásSzerző: VladTepes Dátum: 2008. nov. 26., szer. 5:32 pm

2008.11.26. kezdettel új moderátorral bővült a RatMania Fórum üzemeltetői csapata, Breki23 személyében.
(rock) (rock) (rock) (rock) (rock)

Okok iránt lásd:
VladTepes írta:Ahogy bővül a fórum, egyre több a tag, a topik, úgy nő munka mennyisége is - ráadásul én is egyre kevesebbet tudok erre lenni egyéb elfoglaltságok (lásd munka) okán.
VladTepes
SITE ADMIN

SZOLGÁLATI KÖZLEMÉNY > Moderátor + új alfórum

HozzászólásSzerző: VladTepes Dátum: 2008. nov. 26., szer. 5:30 pm

2008.11.25. kezdettel Ilsrana a moderátora és koordinátora a "Patkányvarázs" alfórumnak (projectnek)
Sok sikert a munkához neki is, meg a fordításban közreműködő önkéntesek csapatának (inlove)
VladTepes
SITE ADMIN

HozzászólásSzerző: VladTepes Dátum: 2008. nov. 23., vas. 9:44 pm

2008.11.23. kezdettel új moderátorral bővült a RatMania Fórum üzemeltetői csapata, Neverhood személyében.

Ahogy bővül a fórum, egyre több a tag, a topik, úgy nő munka mennyisége is - ráadásul én is egyre kevesebbet tudok erre lenni egyéb elfoglaltságok (lásd munka) okán.
Úgyhogy Never néni beélesíti szöges ostorát és hangos MBM csatakiáltással segít kóbor júzerek/hozzászólások rendbentartásában :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
VladTepes
SITE ADMIN

SZOLGÁLATI KÖZLEMÉNY > Admin offline

HozzászólásSzerző: VladTepes Dátum: 2008. okt. 27., hétf. 11:43 pm

Pár napig nem leszek.
Jó fórumozást, meg jók legyetek. (hi)
VladTepes
SITE ADMIN

SZOLGÁLATI KÖZLEMÉNY > Téli időszámítás, óra átállítás

HozzászólásSzerző: VladTepes Dátum: 2008. okt. 27., hétf. 1:47 am

Fene essen a fránya túldemokratizált fórum motorba. :(

A szerver átállt téli időszámításra magától..... a Fórum központi beállításainál én átállítottam kézzel (úgy köll). Viszont ez nem érvényesül a felhasználóknál (elsőre azt hittem, vmi hibajelenség, majd sok kinlódás és némi olvasgatás után) rájöttem, hogy vmi okosegér úgy csinálta meg a cuccot, hogy minden felhasználó olyan időzónát, időszámítást állít be magának, amilyet akar, ezt központilag, egy paranccsal nem lehet fölülírni....

Úgyhogy, ha a hsz-ek időpontját, illetve a fórum abal fölső sarkában levő órát valaki jól akarja látni, magának kell tennie érte >> ehhez annyi a dolga >> bemenni a felhasználói vezérlőpultba >> ott a "fórum beállítások" fülre >> majd ott, az időzóna lenyíló alatt átállítani magának a "nyári időszámítás érvényben:"-t NEM-re. >> alul "elküld" gombra nyomni.
Utána már jól látja majd az időt, órát.

(kiváncsi leszek, hányan olvassák el ezt....., s hányan fogják a köv pár napban megkérdezni, "mikor állítjátok át az órát a fórumon?" vagy azt írni, hogy "csak szólok, át kéne állítani az órát téli időszámításra".............. :? )
VladTepes
SITE ADMIN

SZOLGÁLATI KÖZLEMÉNY > Átalakítások a fórumszerkezetben

HozzászólásSzerző: VladTepes Dátum: 2008. okt. 18., szomb. 2:32 am

Hali Mindenkinek!
Tervezgetem, halogatom már egy ideje, most vettem egy nagy levegőt és nekifogtam.... :-)

Aki az előző naphoz képest hirtelenjében nam talál alfórumokat, topikokat, kérem NE KAPJON frászt, semmi nem lett törölve, csak sok minden költözött, változott. (sőőőőt, a következőkben, míg el nem nyeri pillanatnyilag végleges formáját fog is még változni költözni, bővülni sok minden).
Majd persze ha végzek, leírom részletesen (ahogy szoktam) a Házirendbe a teljes új fórumstruktúrát. Addig a leg1szerűbb megfejtés, kattingatni, s látni, hol van, hová költözött.

Leglényegesebb változások:
  1. Kettéosztottam a fórumot egy publikus és egy zártkörű részre. A publikus részben maradtak a szaktopikok, minden olyasmi patkányos dolog, amit nem árt, ha minél többen olvasnak, stb. A korábbiakkal ellentétben, mostantól az ebbe a részbe eső topikokban a vendég felhasználó láthatja a képeket, csatolmányokat. Ergo tanulni, olvasni, okulni immáron regisztráció nélkül is lehet teljesértékűen, nem lesz szükség arra, hogy bárki csak azért regeljen, hogy megnézhessen egy linket az EÜ-ben, vagy egy képet a ketreces topikban, vagy a Nade-ban. A zárt rész az ugyi más, azt sem a vendég felhasználó nem látja egyáltalán, sem a "zöld", frissen regelt, Regisztrált felhasználók csoport tagjai. Hozzáférése csak a kék színnel megjelenő júzernevű "RatMania tag" csoport tagjainak van (no meg persze a moderátoroknak, adminnak)
  2. A többi részeknál: A Fórumról, MINI-SHOP, Piactér fórumoknál nem történt változás.
  3. A rendezkedést két dolog indokolta: így a RatMania fórum okítós, közhasznú része full publikussá vált, csak a hatékony olvashatósága miatt immáron nem kell regisztrálni. Viszont a frissen regisztrált felhasználók jogosultságai, lehetőségei immáron gyakorlatilag csak annyiban különböznek a vendég felhasználóétól, hogy tudnak hozzászólást küldeni, kérdezni (persze csak a szokásos moderátor jóváhagyásos úton), így valakinek immáron csak akkor érdemes regisztrálnia, ha
    tényleg aktív tagjává akar válni a fórumnak (lásd: bemutatkozik, ír, kérdez > "kikékül" , s már látja is zárt fórumrészt is). Viszont aki csak kukkolni akar, annak immáron tök értelmetlen regelnie, mert reg után is csak pont annyit lát, mint reg nélkül, a további fórumrészekhez csak akkor férne hozzá, ha aktívan írna, aktívan tagja lenne a fórumnak - de az onnantól már nem is kukkolásnak hívják :-)
Hirtelenjében ennyi. :-)
Észrevételeket ide, a szomszédba, a "Fórum működésével kapcsolatos kérdések, technikai segítség" toikba küldjétek, ha van.
Üdv
Vlad

ui: még semmi nem végleges, így jöhetnének javaslatok is.
VladTepes
SITE ADMIN

HozzászólásSzerző: VladTepes Dátum: 2008. okt. 08., szer. 1:21 am

2008.10.07. kezdettel új moderátorral bővült a RatMania Fórum üzemeltetői csapata, anna. személyében.

(had dolgozzon a fiatalság is jeligére :mrgreen: )
VladTepes
SITE ADMIN

SZOLGÁLATI KÖZLEMÉNY > Fótum motor frissítés

HozzászólásSzerző: VladTepes Dátum: 2008. okt. 05., vas. 3:37 am

Jelzem, hogy 2008/10/05 04:30-kor átállt a fórum a 3.01-es verziójú motorról a 3.02-re.

Ez sok csodát nem jelent, igazából háttér dolgok változtak, ebből elvileg felhasználói oldalon sok nem látszik.
Ami PhpBB szerint javult: a keresőrendszer pár hibáját javították; biztonsági rendszeren erősítettek; admin vezérlőpultban és moderátori vezérlőpultban vannak új funkciók.

Amit kérnék mindenkitől: ha bármi furcsát, szokatlant észlel a napi használat során, azonnal jelezze felém PÜ-ben, vagy itt. (bármi apróság is legyen, jobb, ha tudok róla - megelőzhető így egyesetleges nagyobb baj, adatvesztés, mittomén) (telepítéskor egyszer már megtréfált a frissítés, 1,5 órámba tellett kijavítani, pedig csak összekeverte vki okosegér programozó a jobb és bal kezét az egyik php scriptben...., osztán ki tudja, mi lappang még :shock: )

Üdv
Vlad
VladTepes
SITE ADMIN

HozzászólásSzerző: VladTepes Dátum: 2008. szept. 24., szer. 12:52 am

Mint a RatMania fórum üzemeltetője, site-adminja, ezúton jelzem, hogy Lamia moderátori megbízását / jogosultságait a mai nappal visszavontam / megszünetettem.

Indoklás: Lamia szó nélkül eltűnt a fórumról, nem is járt erre 08/07/19. óta, azaz bő két hónapja. Tovább nem ragozom. Eddig vártam, hátha suli kezdéssel felbukkan, és tisztázni tudom vele, de hiába, úgyhogy távollétében teszem meg a fentebb írt lépést.
A szitut nem értem, Lamia ilyetén eltűnése tök érthetetlen (remélem, nincs baja), és személy szerint hiányolom, mert hasznos, aktív tagja volt a fórumnak (ha időnként makacs, betonfejű gyerekként is viselkedett, akkor is hiányzik). :?
VladTepes
SITE ADMIN

SZOLGÁLATI KÖZLEMÉNY > PATI-TALI 2008 alfórum

HozzászólásSzerző: VladTepes Dátum: 2008. szept. 22., hétf. 9:28 pm

Tisztelt Mindenki :-)

Csak szólok, mielőtt valaki meglepődne a változásokon: a PATI-TALI 2008 alfórumban rendezkedek egy sort.
Amikor indult az alfórum, az tűnt járható útnak, jó megoldásnak, hogy a szervezkedést, mint témát, és beszámolókat egy megtörtént taliról, mint témát külön topikba tesszük. Anno abból indultam ki, sokkal több utólagos beszámoló, hsz lesz, illetve anno a talikról a fotók is ott voltak, s nem akartuk, hogy ezek elkallódjanak a sok szervezkedős hsz között.

Időközben a fotók (talinként leválogatva) kaptak egy külön (zárt) topikot, így "se perc" visszanézhetővé váltak, és az is kiderült, hogy a szerveződés és az utólagos beszámolók pont elférnének egy topikban (jobban áttekinthetőek is lennének), mivel ciklikusan váltják egymást. Ugyi az van, hogy kitalálódik egy időpont, jönnek a szerveződős hozzászólások, jelentkezések, aztán eljön a nap, lezajlik a tali, ezt követően születik néhány beszámoló, majd egy darabig csönd van.... aztán kezdődik előlről. Az aktuális, ippeg szervezés alatti tali helye, időpontja úgyis megjelenik globális közleményként (minden alfórumban látszik), illetve kör-PÜ is megy róla mindenkinek. Szal ez az info sem veszhet el a hozzászólások sűrűjében.
Nos, a fentiek alapján a szerveződős, és beszámolós topikokat összevonom egybe :-)

Üdv,
VladTepes
site-admin
VladTepes
SITE ADMIN

SZOLGÁLATI KÖZLEMÉNY > Avatar

HozzászólásSzerző: VladTepes Dátum: 2008. szept. 10., szer. 11:00 am

Kedves Mindenki!

Ezúton jelezném, hogy mától müxik a fórumon az avatar, az alábbi módon, és feltételrendszerrel:

Avatar használatára való jogosultság:
  • Csoport avatarok jelenleg még nincsenek (majd kiderül, egyáltalán lesznek-e).
  • Egyéni avatar használatára csak a "Ratmania tag" csoportba tartozó felhasználók (akiknek a nickje kékkel jelenik meg) jogosultak, ezen belül is csak azok, akik már legalább 30 hozzászólást küldtek. (Tovább a fórum üzemeltetői csoportokba (admin, moderátor) tartozó felhasználók jogosultak egyéni avatarra)
  • Természetesen a fentebbi kategóriába tartozó felhasználóknak sem kötelező az egyéni avatar használata, ha viszont igényt tart rá, akkor az alábbiak szerint lehet egyéni avatarja.

• Avatar mérete = 100 x 100 pixel, maximum 96dpi felbontással, maximum 6 KB filemérettel
  • Avatar formátuma = jpeg, jpg, png (gif, swf nem játszik > értelemszerűen animált avatar sem)
  • Avatar témája = csak patkányos kép, rajz (abból is csak "civilizált" kivitel > pl. RPG-s rémpatkány nem OK),a kép lehet színes, fekete-fehér, nem javasolom a tényleges (felismerhető) arcképet is tartalmazó képet, s nem etikus másik felhasználó, már meglevő avatarjára sem túlzottan hasonlót választani.

Avatar feltöltésének, kezelésének módja:
  • A kész avatart (fentieknek megfelelőt), vagy az avatarnak szánt fotót PÜ mellékletében küldd el nekem, ezt követően azt (amennyiben szükséges, szerkesztés után) feltöltöm a nickedhez. Ha valami probléma akadna az avatarral, akkor PÜ-ben visszajelzek, egyébként az avatar elfogadásáról az avatar megjelenése útján értesülsz. (viták és félreértések elkerülése érdekében: ha egy avatarra azt mondom, nem OK, légy szi' ne vitatkozzál - mert arra sem időm, sem energiám - inkább küldj egy másikat)
  • A feltöltött avatart te magad nem tudod szerkeszteni, megváltoztatni, ahhoz admin jogosultság kell. Ha a már fent levőn változtatni akarsz, akkor a dolog menete a fentiek szerinti. (viták és félreértések elkerülése érdekében: Úgy válassz avatart, amit a jövő héten is tetszeni fog, azaz csak akkor kérj változtatást, ha nagyon kell, nem szeretnék senkivel sem azon morogni, hogy 2 naponta akar variálni)

Üdv:
VladTepes
site-admin
VladTepes
SITE ADMIN

SZOLGÁLATI KÖZLEMÉNY > MINI-SHOP

HozzászólásSzerző: VladTepes Dátum: 2008. aug. 28., csüt. 3:27 am

Kedves Felhasználók!

Ezúton szeretném jelezni, hogy a PIACTÉR egy új alfórummal bővült, a RatMania MINI-SHOP-pal. :D

A MINI-SHOP csak a fórum regisztrált felhasználóit szolgálja ki innen, webes rendelés formájában. (inlove)
A MINI-SHOP nem egy igazi web-áruház, célja a Fórum tagjainak kényelmét szolgálni, illetve, hogy kedvező áron juthassanak a patkányok tartásához szükséges eszközökhöz, napi szükségleti cikkekhez. A kiválasztott termékek átvehetők személyesen is (Budapesten, egy adott címen), de kérhető kiszállítással is, Magyarországon belül bárhová, ahová a GLS el tud jutni :-* .Remélem azzal is segítünk, hogy csak olyan terméke kerülnek föl a MINI-SHOP-ba, amelyeknek a minőségéről, használhatóságáról meggyőződtünk előzetesen. (saint)

Egyenlőre nem túl nagy a választéka, de egyrészt folyamatosan bővülni fog, másrészt az alap dolgok már most is ott vannak.
A különböző áruk csoportonként topikokba rendezve találhatók meg. Ezek zárt topikok, írni nem lehet beléjük.
Van egy nyitott topik, a MINI-SHOP > Óhajok, sóhajok, vélemények topik, ahová lehet írni a címében foglaltakat.
A MINI-SHOP használatáról, működéséről és a kapcsolódó fontos dolgokról a MINI-SHOP > használati útmutató-ban lehet olvasni. (Megrendelés előtt feltétlenül célszerű alaposan átolvasni, hogy minden flottul menjen, hogy ne legyenek meglepetések, esetleges félreértések.)

Reméljük, tetszik az ötlet, a MINI-SHOP :-)

Üdv,
VladTepes
RatMania Fórum
site-admin
VladTepes
SITE ADMIN

SZOLGÁLATI KÖZLEMÉNY > Gumiszoba költözése

HozzászólásSzerző: VladTepes Dátum: 2008. aug. 28., csüt. 3:02 am

Kedves Felhasználók!

Az utóbbi idők tapasztalatai és eseményei okán a méltán közkedvelt :mrgreen: "Gumiszoba" topik átköltözött a "DUMA ZÓNA" alfórumból a "Fórum működése, moderáció" alfórumba, mivel itt már csak a regisztrált tagok láthatják, külső szemlélő (regisztráció nélküli "Vendég" felhasználók, kereső robotok, kereső oldalak) már nem.

Az áthelyezés okai:
  • A Gumiszoba topik ugye egyrészről a dühöngő, azaz a fölös gőz kieresztésére szolgáló, szinte moderálatlan topik. Mivel rendeltetésének megfelelően használjuk (rock) :mrgreen: (rock) :mrgreen: (rock) , nem biztos, hogy bölcs dolog, hogy a regisztrált felhasználókon kívül bárki más is láthatja.
  • Nemrég szó érte a ház elejét emailben korábban kitltott felhasználótól, mondván, hogy őt "trágárságokkal illették" illetve a "becsületét sértették, hitelét rongálták" egyes Gumiszobában íródott hozzászólások, s hogy őt ez rosszul érinti, mert a különböző keresőoldalak feladják ezeket, és jajj-jajj. A panaszára válaszoltam e-mailben, egyrészről elmagyarázván a vonatkozó jogi helyzetet, hogy itt csak a nickje "hangzott el", így semmilyen személyiségi joga nem sérült a RatMania Fórum által, s amennyiben a nickje a neten máshol folytatott tevékenységei okán összeköthető az ő valós nevével, az csak és kizárólag neki önmagának róható fel, nekünk nem; másrészről próbáltam a tudtára adni, hogy személye távolról sem olyan fontos nekünk, hogy foglalkozzunk vele, hogy ez az "alig pár ember által látogatott fórum" NEM "csak róla szól, hogy őt gyalázzuk", s egyébként is, nekünk csak az ő állatartási képességeivel volt bajunk, s azzal is csak azért, mert az állatait sajnáljuk. Továbbá közöltem, hogyha úgy érzi jogosnak, pereljen be.
    Mindenesetre, hogy a hasonló e-maileknek a jövőben elejét veheti a költözés, mivel az új helyen sem a keresők, sem senki külső szemlélő nem látja a Gumiszobát.

Szóval a Gumiszoba marad az, ami volt, a GUMISZOBA, csak új helyre költözött :-) :-) :-)

Üdv,
VladTepes
site-admin
VladTepes
SITE ADMIN

SZOLGÁLATI KÖZLEMÉNY > domainek

HozzászólásSzerző: VladTepes Dátum: 2008. aug. 25., hétf. 9:23 pm

Nu, most estével életebelépett néhány olyan apró változás, amit remélem hasznosnak talál mindenki :-)

Innentől a fórum eléréséhez nem kell beírni, hogy http://www.ratmania.hu/phpbb3/ , hanem elég annyit beírni, hogy:
http://www.ratmania.hu
http://www.ratmania.org
http://www.fancyrat.org

mindhárom cím ide hoz egyből. :-)
Így, ha valaki ismerősnek, vagy patkány-szimatizáns ismeretlennek meg akarod adni a fórum címét, elég csak a fentiek valamelyikét mondani, felírni.
VladTepes
SITE ADMIN

SZOLGÁLATI KÖZLEMÉNY > Házirend update

HozzászólásSzerző: VladTepes Dátum: 2008. aug. 22., pén. 3:37 am

Csak szólok.
Upgrade-elve (frissítve, felbővítve) lett a RatMania Fórum Házirend. (mert ugyi, menet közben is jönnek olyan tapasztalatok, amik ezt igénylik)
Kérek mindenkit, olvassa el, mert mint az elején írva vagyon benne: a nem ismerete nem mentesít alóla :-)
Van benne több fontos változás, ami ezennel hatályba is lépett.
VladTepes
SITE ADMIN

HozzászólásSzerző: VladTepes Dátum: 2008. aug. 10., vas. 5:45 am

A mai nappal - érdemei elismerése mellett, és sok-sok segítségét ismételten csak megköszönve - Vegetable-t felmentem moderátori tisztsége alól, mivel egyéb elfoglaltságai besűrűsődése (törpenyulas fórum beindítása) okán a továbbiakban már nem lenne idejei itt megfelelően helytállni.
(Veg, sok sikert a nyulas fórumhoz :D )

(hi) (hi) (hi) (hi) (hi) (hi) (hi)
VladTepes
SITE ADMIN

SZOLGÁLATI KÖZLEMÉNY > Admin ismét online

HozzászólásSzerző: VladTepes Dátum: 2008. aug. 07., csüt. 3:03 am

VladTepes írta:Mivel én mostantól előreláthatóan 08/07-ig OFFLINE leszek nyaralásból kifolyólag, ezért ezúton jelzem, hogy távollétemben *** a "ház ura" .
Távollétem idejére teljes Admin jogkörrel bír, övé a teljes fórum és moderáció fölötti döntési jog és felelősség. Amit mond, tesz, tessék úgy tekinteni, mintha én mondtam, tettem volna.

Imhol, elszaladt a hét szabi, nyaralás...08/07. van, visszatértem.
***ától visszaveszem a stafétát, így egyrészt visszakapja a hiányolt fekete színét a nickjéhez, másrészt, miután átolvastam, átnéztem az utsó betűig, logig mindent, ami azóta történt, visszaveszem a fórumgazdaságnak a terheit is.

Köszönöm az elmúlt héten végezett kiváló munkáját (is).
Minden site-adminként hozott döntése összhangban volt a fórum szabályrendszerével, így minden döntésével, írásával maximálisan egyetértek, én sem jártam volna el másként. Akinek ezzel kapcsolatban kifogása merülne fel, annak javaslom, olvassa át a
kiegészítve ezzel a topikkal.
Ezeken a helyeken ami le van írva, az nem vitatéma. Ahhoz hogy valami működjön, ahhoz rend, rendszer kell. A regisztrációval, a RatMania Fórum használatával minden felhasználó elfogadta a helyi szabályrendszert. (jogi nyelven: "ráutaló magatartás"). Ennek a betartása MINDENKI közös érdeke, s nem opciós kérdés, hogy ami teszik, azt betartom, ami nem , azt meg nem.
A kulcsmondat: A Fórumon való írás, olvasás, részvétel nem jog, hanem lehetőség.
A szabályok, fórumstruktúra feketén-fehéren le vannak írva, ami a betartásukhoz, helyes használatukhoz kell, az egyrészt inteligencia, józan ész, másrészt technikai ismeret. Utóbbihoz, ami segítséget tudunk, megadunk a "GY.I.K. > technikai útmutató"-ban, topikleírásokban, helyi Szabályzatokban (lásd pl. Patkányológia) másrészt PÜ-kben. Az előbbiről mindenkinek magának kell gondoskodnia :mrgreen: .
VladTepes
SITE ADMIN

SZOLGÁLATI KÖZLEMÉNY > Admin offline

HozzászólásSzerző: VladTepes Dátum: 2008. júl. 31., csüt. 1:48 am

Mivel én mostantól előreláthatóan 08/07-ig OFFLINE leszek nyaralásból kifolyólag, ezért ezúton jelzem, hogy távollétemben *** a "ház ura" .
Távollétem idejére teljes Admin jogkörrel bír, ővé a teljes fórum és moderáció fölötti döntési jog és felelősség. Amit mond, tesz, tessék úgy tekinteni, mintha én mondtam, tettem volna.
Igen tudnám értékelni, ha senki nem adna neki más munkát visszatértemig (meg egyébként sem), mint az új júzerek pásztorolása, napi rutin dolgok.

Üdv és jó fórumozást mindenkinek :-) :-* :-* :-*
VladTepes
VladTepes
SITE ADMIN

SZOLGÁLATI KÖZLEMÉNY > változás a regisztrációban

HozzászólásSzerző: VladTepes Dátum: 2008. jún. 23., hétf. 1:41 am

Ezúton értesítek minden tagot, hogy a RatMania Fórumra való regisztráció szabályai, módja 2008/06/22 02:00-tól megváltoztak.
Az eddigi egyszerű, könnyített regisztrációs forma helyébe lép a fórumokon általánosan megszokott, elfogadott "e-mail aktivációs" mód, azaz:
Újonnan regisztráló felhasználó a fórumon, a regisztrációs oldalon kitölti a kitöltendőket, majd ezek után a regisztrációnál megadott e-mail címére kap egy forma "aktiválós" emailt, amiben a megfelelő linkre kattintva tudja élesíteni a regisztrációját. Ennek hiányában a regisztrációja érvénytelen.
Kérünk mindenkit, hogy valós, stabilan hozzáférhető e-mail címet adjon meg regisztrációkor, mert ennek átírására, megváltoztatására a friss, regisztrált felhasználók esetében csak adminisztrátornak van módja.

Az intézkedés célja, hogy helyből kiszűrhető legyen, ha valaki valótlan, vagy nem saját e-mail címmel akar regisztrálni.

Az átállás mellékhatásaként elképzelhető, hogy néhány olyan felhasználó a "regisztrált felhasználók" csoportból, aki eddig egy hozzászólást sem írt, újraaktivációra kötelező emailt kap a megadott email címére és míg ezt nem használja, addig a regisztrációja inaktív lesz (azaz nem tud belépni).
Ez esetben a kellemetlenségért elnézést kérünk. Az érintett felhasználónak nincs más dolga, mint az újraaktiváló e-mail megfelelő sorára kattintva 1 pillanat alatt újra aktiválja a regisztrációját, s már használhatja is a régi felhasználó névvel, jelszóval, stb. a korábbi regisztrációját.
VladTepes
SITE ADMIN

HozzászólásSzerző: VladTepes Dátum: 2008. jún. 22., vas. 12:13 pm

RatFace moderátori megbízása visszavonva 2008/06/21-vel.
Indoklás: egyéb elfoglaltságai okán nincs elég ideje a dologra.
VladTepes
site-admin
----------------------

Ezúton értesítem a Fórum felhasználóit, hogy 2008/06/21.-től új taggal bővült a Moderátorok csapata, Jeanner személyében.
VladTepes
site-admin
VladTepes
SITE ADMIN

HozzászólásSzerző: VladTepes Dátum: 2008. jún. 09., hétf. 4:05 pm

Ezúton értesítem a Fórum felhasználóit, hogy 2008/06/09.-től új taggal bővült a Moderátorok csapata, RatFace személyében.
VladTepes
site-admin
VladTepes
SITE ADMIN

HozzászólásSzerző: VladTepes Dátum: 2008. máj. 23., pén. 11:02 am

Ezúton értesítem a Fórum felhasználóit, hogy
  • 2008/05/14.-i kezdettel új taggal bővült a Moderátorok csapata, Lamia (Véregér) személyében.
  • 2008/05/15.-i kezdettel új taggal bővült a Moderátorok csapata, Vegetable személyében.
  • 2008/05/23.-i kezdettel új taggal bővült a Moderátorok csapata, *** személyében.

VladTepes
site-admin
VladTepes
SITE ADMIN

ADMIN Szolgálati Közlemények

HozzászólásSzerző: VladTepes Dátum: 2008. máj. 21., szer. 1:09 pm

Ez egy zárt topik, csak adminisztrátori jogosultsággal lehet bele írni.

Témája: Adminisztrátori Szolgálati Közlemények, melyek a fórum tagságát tájékoztatják egy-egy fontosabb változásról, újdonságról.

A legelső (és igen fontos) közlemény:
Elindult a RatMania Fórum 2008. május 13.-án, kedden, 10:08-kor
VladTepes
SITE ADMIN

Vissza: A RatMania Fórumról