Fórum működésével kapcsolatos kérdések, technikai segítség

Mielőtt regisztrálnál, vagy ha már regisztráltál, elsőnek az itt levő dolgokat olvasd el, tanulmányozd át.
Itt találod a RatMania Fórum Házirend-jét, a GY.I.K. technikai útmutató-t.

A regisztrált tagok pedig itt kaphatnak segítséget az adminisztrátori, moderációs topikokban.

Re: Képek

HozzászólásSzerző: VladTepes Dátum: 2010. jún. 28., hétf. 1:59 am

Riam írta:Hali!
Nem tudok képeket föltölteni a fórumra, azt írja, hogy megtelt a csatolmányoknak biztosított fórumterület... Ilyenkor mi a teendő?
Köszi!

Immáron semmi.
Megtetted az egyetlen szükséges lépést, írtál ide, így én mindjárt jól átállítom a hozzárendelt hely méretét.

Üdv
VladTepes
SITE ADMIN

Patkánytartói státusz: Hobbytartó

Képek

HozzászólásSzerző: Riam Dátum: 2010. jún. 27., vas. 7:48 pm

Hali!
Nem tudok képeket föltölteni a fórumra, azt írja, hogy megtelt a csatolmányoknak biztosított fórumterület... Ilyenkor mi a teendő?
Köszi!
Riam
Enable me to be alert, And hear the weakest shout,
And quickly and efficiently To put the fire out. Fireman's Prayer
Riam
Megrögzött Fórumozó

Nyári időszámítás levés

HozzászólásSzerző: Meli Dátum: 2010. márc. 29., hétf. 8:17 pm

Miután jő a nyár és szombattól hálistennekvégre ismét a nyári időszámítás van érvényben, aki pontosan szeretné látni a fórumon is az időt, és nem tudná hogyan kell (újak elsősorban):

a Felhasználói vezérlőpultban rákattintotok a Fórum beállítások fülre, majd az időzóna alatt találtok egy olyat hogy Nyári időszámítás érvényben, és ott csak ki kell pipálni az Igent.

Éljen a nyár. :up: :Blond:
Meli
"Mindig arról fantáziáltam, milyen jó lenne két pasival egyszerre... Az egyik mosogatna, a másik levinné a szemetet."
meli@ratmania.org
Meli
Megrögzött Fórumozó

Re: Előnézet, hsz küldése

HozzászólásSzerző: samtheregst Dátum: 2010. jan. 31., vas. 12:42 pm

Riam írta:
samtheregst írta:Fogalmam nincs, mi lehet, nem is emlékszem hogy valaki írt volna már ilyet.. Persze rajtad ez most nem segít :)
De egy sütitörlés lehet hogy segít a dolgon (ha nem, akkor bocsi), néha be szokott jönni. Darkdog itt leírta, hogyan kell Firefox-ban, Explorerben sütit törölni, próbáld megjátszani, hátha.

A helyzet még mindig változatlan. Hiába töröltem mindenhonnan a sütiket, előzményeket, tényleg mindent... Nem akarja az igazságot.
Most is, amikor az OFF topicba válaszoltam Melinek, rányomtam a küldés gombra, erre kidobta a hsz küldése mezőt az idézettel. Saját szöveg eltűnt. "Ugrás az előző oldalra". Akkor simán elküldte... (swear) Kezd idegesíteni... (box) :oops:

Akkó', nemtom :? Próbáld meg még a fórum sütik törlését itt a RatMania kezdőlapon, legalul találod. Bár ha a böngészős akció nem sikerült, akkor szerintem ez sem fog. Más ötletem nincs sajnos *fejetvakarós emotikon.
sam
I'll be always loughin', like a clown :)
samtheregst
Megrögzött Fórumozó

HozzászólásSzerző: Riam Dátum: 2010. jan. 31., vas. 12:26 pm

samtheregst írta:Fogalmam nincs, mi lehet, nem is emlékszem hogy valaki írt volna már ilyet.. Persze rajtad ez most nem segít :)
De egy sütitörlés lehet hogy segít a dolgon (ha nem, akkor bocsi), néha be szokott jönni. Darkdog itt leírta, hogyan kell Firefox-ban, Explorerben sütit törölni, próbáld megjátszani, hátha.

A helyzet még mindig változatlan. Hiába töröltem mindenhonnan a sütiket, előzményeket, tényleg mindent... Nem akarja az igazságot.
Most is, amikor az OFF topicba válaszoltam Melinek, rányomtam a küldés gombra, erre kidobta a hsz küldése mezőt az idézettel. Saját szöveg eltűnt. "Ugrás az előző oldalra". Akkor simán elküldte... (swear) Kezd idegesíteni... (box) :oops:
Riam
Riam
Megrögzött Fórumozó

HozzászólásSzerző: samtheregst Dátum: 2010. jan. 31., vas. 10:15 am

Riam írta:Az utóbbi néhány napban, ha rányomok az előnézet gombra, akkor a hsz írása mező tök üres lesz, előnézet semmi. Ha "ugrás az előző oldalra" nyomok, akkor az esetek 99%ban visszahozza a szövegemet, de előfordult, hogy nem...
Ugyanez a helyzet, ha a küldés gombra nyomok.
Nem mindig fordul elő, de elég gyakran ahhoz, hogy zavarjon. Lehet ellene tenni valamit? Vagy mi okozhatja?
Tegnap frissítettem a Mozillát 3.5.7.-ről 3.6.0.-ra (a 3.5.7 hibás volt... :S), viszont a probléma továbbra is fennáll. Előre is köszi a segítséget!

Fogalmam nincs, mi lehet, nem is emlékszem hogy valaki írt volna már ilyet.. Persze rajtad ez most nem segít :)
sam
I'll be always loughin', like a clown :)
samtheregst
Megrögzött Fórumozó

Előnézet, hsz küldése

HozzászólásSzerző: Riam Dátum: 2010. jan. 31., vas. 9:54 am

Az utóbbi néhány napban, ha rányomok az előnézet gombra, akkor a hsz írása mező tök üres lesz, előnézet semmi. Ha "ugrás az előző oldalra" nyomok, akkor az esetek 99%ban visszahozza a szövegemet, de előfordult, hogy nem...
Ugyanez a helyzet, ha a küldés gombra nyomok.
Nem mindig fordul elő, de elég gyakran ahhoz, hogy zavarjon. Lehet ellene tenni valamit? Vagy mi okozhatja?
Tegnap frissítettem a Mozillát 3.5.7.-ről 3.6.0.-ra (a 3.5.7 hibás volt... :S), viszont a probléma továbbra is fennáll. Előre is köszi a segítséget!
Riam
Riam
Megrögzött Fórumozó

Re: Pü-k??

HozzászólásSzerző: Bubu Boci Dátum: 2010. jan. 13., szer. 11:14 am

neverhood írta:
Bubu Boci írta:Az volna a problémám...)

Ha az üzenetek még a kimenőben vannak az azt jelenti, hogy még nem olvasta őket. Akkor kerülnek át a pük az Elküldöttbe, ha a cimzett elolvasta azt. Vlad mostanában nem annyira tud fórumozni, igy lehet jobban jársz, ha telefonon keresed meg.
Ergo technikai probléma - szerencsére - nincs (=

Jaaa, az más! Értem. :mad: Akkor jó, majd inkább próbálkozom telefonon. Köszi a felvilágosítást! (hi)
Bubu Boci
Nevetés nélkül az élet viccnek is rossz.
Bubu Boci
Fórum tag

Re: Pü-k??

HozzászólásSzerző: neverhood Dátum: 2010. jan. 13., szer. 9:56 am

Bubu Boci írta:Az volna a problémám, hogy (neked Vlad) küldtem már 3 pü-t az elmúlt két hétben. Írtam rendeléseset is, nem kaptam választ, aztán még egyet, hogy vagy azért nem kaptam választ, mert elfoglalt vagy (ami persze érthető), vagy pedig; ha küldök pü-t, az átkerül a kimenőbe, aztán az elküldöttbe automatikusan egy idő után. No, ezek az üzik még mindig ott vannak a kimenőben. Lehet ezért nem kaptad meg. (Vagy megkaptad?? :o ) Most ezzel mit csináljak? Kb. 2 napja küldtem az uccsó pü-t, gondoltam azért csak várok pár napot, hátha. Gondolom az üzenetekkel van valami, mert eddig pár napon belül mindig kaptam választ mindenre, most meg azért egy ideje várok. :-) Gondolom jó helyre írtam, ez egy technikai segélykérés lenne. :mrgreen: (Ja, patik üzenik, hogy lassan elfogy a kajájuk. (giggle) )

Ui.: ha mégis megkaptad, csak télleg elfoglalt vagy... akkor bocsi! (saint)

Ha az üzenetek még a kimenőben vannak az azt jelenti, hogy még nem olvasta őket. Akkor kerülnek át a pük az Elküldöttbe, ha a cimzett elolvasta azt. Vlad mostanában nem annyira tud fórumozni, igy lehet jobban jársz, ha telefonon keresed meg.
Ergo technikai probléma - szerencsére - nincs (=
Neverhood
a Szmöre - MBM
Ha gondolkodsz, ne mondd ki! Ha kimondod, ne írd le! Ha leírod, ne írd alá! Ha aláírod, ne csodálkozz!
neverhood
MODERÁTOR

Pü-k??

HozzászólásSzerző: Bubu Boci Dátum: 2010. jan. 13., szer. 9:50 am

Az volna a problémám, hogy (neked Vlad) küldtem már 3 pü-t az elmúlt két hétben. Írtam rendeléseset is, nem kaptam választ, aztán még egyet, hogy vagy azért nem kaptam választ, mert elfoglalt vagy (ami persze érthető), vagy pedig; ha küldök pü-t, az átkerül a kimenőbe, aztán az elküldöttbe automatikusan egy idő után. No, ezek az üzik még mindig ott vannak a kimenőben. Lehet ezért nem kaptad meg. (Vagy megkaptad?? :o ) Most ezzel mit csináljak? Kb. 2 napja küldtem az uccsó pü-t, gondoltam azért csak várok pár napot, hátha. Gondolom az üzenetekkel van valami, mert eddig pár napon belül mindig kaptam választ mindenre, most meg azért egy ideje várok. :-) Gondolom jó helyre írtam, ez egy technikai segélykérés lenne. :mrgreen: (Ja, patik üzenik, hogy lassan elfogy a kajájuk. (giggle) )

Ui.: ha mégis megkaptad, csak télleg elfoglalt vagy... akkor bocsi! (saint)
Bubu Boci
Bubu Boci
Fórum tag

Re: Megtelt a fórum csatolmányainak fenntartott terület

HozzászólásSzerző: VladTepes Dátum: 2009. nov. 12., csüt. 6:48 pm

Bee írta:c. hibaüzenetet kaptam, miközben újabb gyöngyszemeket töltöttem fel a bemutatkozómba.

Hmmm.... tegnap óta 16Mb-nyi csatolmány hely fogyott el.
Így most gyorsban felemeltem a kiosztott helyet, másrészt majd takarítani kell (de jó :-)).
VladTepes
SITE ADMIN

Megtelt a fórum csatolmányainak fenntartott terület

HozzászólásSzerző: Bee Dátum: 2009. nov. 12., csüt. 4:09 pm

c. hibaüzenetet kaptam, miközben újabb gyöngyszemeket töltöttem fel a bemutatkozómba.
Bee
Bee
Fórum tag

Re: chrome

HozzászólásSzerző: breki23 Dátum: 2009. okt. 28., szer. 8:28 am

adam182 írta:Az eddig chrome böngészővel tökéletesen működő fórum most nem enged be. Főoldali belépésre nyomva átdob oda, ahova hibás jelszó esetén szokott, de hibaüzenetet nem ír ki. Azt hittem, hogy szar a fórum, de megpróbáltam firefox-szal és azzal tökéletesen működik.

Most már műksz.
breki23
MODERÁTOR

chrome

HozzászólásSzerző: adam182 Dátum: 2009. okt. 28., szer. 6:19 am

Az eddig chrome böngészővel tökéletesen működő fórum most nem enged be. Főoldali belépésre nyomva átdob oda, ahova hibás jelszó esetén szokott, de hibaüzenetet nem ír ki. Azt hittem, hogy szar a fórum, de megpróbáltam firefox-szal és azzal tökéletesen működik.
adam182
adam182
Megrögzött Fórumozó

Re: Képek csatolása

HozzászólásSzerző: anna. Dátum: 2009. okt. 28., szer. 6:15 am

Lehet hogy összefügg a képekkel vagy az agysejtem gyengélkedésével és igennagy magányával, de nem tudok videót tsatolni. Se yt, se gúgl, se semmise.
anna.
Szabad országban szabad ember szabad akaratából azt mond, és azt tesz, amit szabad.
anna.
Megrögzött Fórumozó

HozzászólásSzerző: VladTepes Dátum: 2009. okt. 28., szer. 12:52 am

VladTepes írta:Takarítok egy sort, megtalálom mi okozza bajt, aztán lehet megint feltölteni képet.
Plííz, türelem :-)

Takarítás részben megtörtént, úgyhogy immáron lehet újra képet felrakni, csatolni.
Thx a türelmet :-)
VladTepes
SITE ADMIN

HozzászólásSzerző: VladTepes Dátum: 2009. okt. 27., kedd 10:56 pm

nenime írta:Amikor képet akartam csatolni, azt írta ki (vagy vmi ilyesmit) hogy a fórumon betelt a csatolmányokra szánt hely. Másnál is van ilyen probléma?

Igen, jogos.
Láttam, mit írtál a bamutidba, meg után aláttam, hogy ipeg ebbe a topikba írsz - sejtettem mi lesz a téma - így megnéztem, és tény, elfogyott a képeknek szánt hely.
Tudnám mitől, mert ez nem normális, hogy 2 hét alatt 200megányival több legyen a cucc, ergo valami gombóc van ..... mentem is kideríteni, mitől szaporodott fel ennyire a csatolmányok mérete.
Takarítok egy sort, megtalálom mi okozza bajt, aztán lehet megint feltölteni képet.
Plííz, türelem :-)
VladTepes
SITE ADMIN

Képek csatolása

HozzászólásSzerző: nenime Dátum: 2009. okt. 27., kedd 10:52 pm

Amikor képet akartam csatolni, azt írta ki (vagy vmi ilyesmit) hogy a fórumon betelt a csatolmányokra szánt hely. Másnál is van ilyen probléma?
Nenime
"Orvos, megoldja magának..." Vaskabátok (világ legjobb vígjátéka :))
nenime
Fórum tag

Re: Fórum sütik törlése

HozzászólásSzerző: darkdog Dátum: 2009. okt. 22., csüt. 8:17 am

nyolcpetty írta:
darkdog írta:Bocsi, hogy belekotyogok, de hátha tudok segíteni. A mi fórumunk is ugyanilyen motorral fut, és azt tapasztaltuk, hogy a motorban lévő sütitörlős gomb. kb. semmire sem jó. Mi mindig manuálisan töröltetünk sütiket, ha gond van. IE8-ra és Firefox 3.5.3-ra csináltam két screenshot-ot, hogy hogy is kell ezt csinálni.

És utána működik az automatikus bejelentkezés? (Melósgépen nem akarom, majd csak ese otthon tudom kipróbálni.)

Nálunk főleg általános bejelentkezési gondok szoktak lenni, arra jobbára megoldás a sütitörlés. Szerintem egy próbát megér...
Darkdog
The Power of Dreams
darkdog
MODERÁTOR

Re: Fórum sütik törlése

HozzászólásSzerző: nyolcpetty Dátum: 2009. okt. 22., csüt. 8:12 am

darkdog írta:Bocsi, hogy belekotyogok, de hátha tudok segíteni. A mi fórumunk is ugyanilyen motorral fut, és azt tapasztaltuk, hogy a motorban lévő sütitörlős gomb. kb. semmire sem jó. Mi mindig manuálisan töröltetünk sütiket, ha gond van. IE8-ra és Firefox 3.5.3-ra csináltam két screenshot-ot, hogy hogy is kell ezt csinálni.

És utána működik az automatikus bejelentkezés? (Melósgépen nem akarom, majd csak ese otthon tudom kipróbálni.)
Nyolcpetty

csak hallgatom, csak bámulom: zengő Fényország - hogy láss csodát egy életen át
nyolcpetty
Megrögzött Fórumozó

Fórum sütik törlése

HozzászólásSzerző: darkdog Dátum: 2009. okt. 22., csüt. 5:14 am

Bocsi, hogy belekotyogok, de hátha tudok segíteni. A mi fórumunk is ugyanilyen motorral fut, és azt tapasztaltuk, hogy a motorban lévő sütitörlős gomb. kb. semmire sem jó. Mi mindig manuálisan töröltetünk sütiket, ha gond van. IE8-ra és Firefox 3.5.3-ra csináltam két screenshot-ot, hogy hogy is kell ezt csinálni.
Darkdog
The Power of Dreams
darkdog
MODERÁTOR

Re: Automatikus bejelentkezés

HozzászólásSzerző: VladTepes Dátum: 2009. okt. 21., szer. 10:24 pm

nyolcpetty írta:
VladTepes írta:...Próbáld ki első körben a "fórum sütik törlése" gombbal töröltetni, hogy mit és hogyan tárol helyben a fórumról (utána (törlés után) be kell lépned majd újra), és megnézni, mi változott.

Kipróbáltam, és semmi sem válotozott. (A véleményem sem, hogy a gépek alapvetően gonoszak...)

OK.
Ha lesz 2 percem, kerítek egy IE-t, oszt kijátszom, hogy mit kell rajta és hol állítgatni, hogy működjön az, amire vágysz.
VladTepes
SITE ADMIN

HozzászólásSzerző: nyolcpetty Dátum: 2009. okt. 21., szer. 8:51 am

VladTepes írta:
nyolcpetty írta:Nem azt értem rajta.
A másik ugyanilyen fórumon, ha megnyitom a kedveceim közül az oldalt, akkor be vagyok jelentkezve. Egyből. Mert amikor először bejelentkeztem erről a gépről, bejelöltem az automatikus bejelentkezés rubrikát. Itt meg hiába ikszelem, ahányszor elmegyek az oldalról mindig kiléptet. Be se kell hozzá zárnom az Explorert. Nem értem miért!

VladTepes írta:Ha arra gondolsz, hogy jegyezze meg a neved, és jelszavad, és így léptessen be magától, akkor is a sütik törlésénél kell kezden, csak utána a böngészőben is mókolni kell még egy kiscsit, Firefoxban pl a tárolt jelszavak kezelése, vagy miben kell variálni.

Fórumsütik törlése, aztán IE-ben valahol lehet, hogy kell még az jelszó tárolással kapcs állítani valamit. (régen IEztem, utóbbi most nem ugrik be, hogy hol kell állítani, ha kell)
Próbáld ki első körben a "fórum sütik törlése" gombbal töröltetni, hogy mit és hogyan tárol helyben a fórumról (utána (törlés után) be kell lépned majd újra), és megnézni, mi változott.

Kipróbáltam, és semmi sem válotozott. (A véleményem sem, hogy a gépek alapvetően gonoszak...)
Nyolcpetty

nyolcpetty
Megrögzött Fórumozó

HozzászólásSzerző: VladTepes Dátum: 2009. okt. 21., szer. 12:01 am

nyolcpetty írta:Nem azt értem rajta.
A másik ugyanilyen fórumon, ha megnyitom a kedveceim közül az oldalt, akkor be vagyok jelentkezve. Egyből. Mert amikor először bejelentkeztem erről a gépről, bejelöltem az automatikus bejelentkezés rubrikát. Itt meg hiába ikszelem, ahányszor elmegyek az oldalról mindig kiléptet. Be se kell hozzá zárnom az Explorert. Nem értem miért!

VladTepes írta:Ha arra gondolsz, hogy jegyezze meg a neved, és jelszavad, és így léptessen be magától, akkor is a sütik törlésénél kell kezden, csak utána a böngészőben is mókolni kell még egy kiscsit, Firefoxban pl a tárolt jelszavak kezelése, vagy miben kell variálni.

Fórumsütik törlése, aztán IE-ben valahol lehet, hogy kell még az jelszó tárolással kapcs állítani valamit. (régen IEztem, utóbbi most nem ugrik be, hogy hol kell állítani, ha kell)
Próbáld ki első körben a "fórum sütik törlése" gombbal töröltetni, hogy mit és hogyan tárol helyben a fórumról (utána (törlés után) be kell lépned majd újra), és megnézni, mi változott.
VladTepes
SITE ADMIN

HozzászólásSzerző: nyolcpetty Dátum: 2009. okt. 20., kedd 11:41 pm

VladTepes írta:
nyolcpetty írta:Arra van valakinek ötlete, hogyan lehetne rávenni az Explorert, hogyha beikszelem az automatikus bejelentkezést, akkor tényleg bejelentkezzen? Mert eddig semmi hajlandósága. Többször próbálkoztam. (Más, ugyanilyen rendszerű fórumon megy.)

Nyitó oldal, jobb alsó sarok, sütik törlése.
Már, ha azt érted automatikus bejelentkezés alatt, amit a program ért >> hogyha beléptél, majd sokáig olvasgatsz, így időtúllépés miatt a fórum motor kiléptet, akkor következő kattintásnál egy rövid homokórázás után magától visszalépjen.
(így pl ha hosszan írsz valamit ne jársz úgy, hogy közben időtúllépés miatt kirakott a server, oszt amikor küldésre nyomsz, kapsz egy "belépés" ablakot, a hsz meg elszállt....).

Ha arra gondolsz, hogy jegyezze meg a neved, és jelszavad, és így léptessen be magától, akkor is a sütik törlésénél kell kezden, csak utána a böngészőben is mókolni kell még egy kiscsit, Firefoxban pl a tárolt jelszavak kezelése, vagy miben kell variálni.

Nem azt értem rajta.
Nyolcpetty

nyolcpetty
Megrögzött Fórumozó

HozzászólásSzerző: VladTepes Dátum: 2009. okt. 20., kedd 11:33 pm

nyolcpetty írta:Arra van valakinek ötlete, hogyan lehetne rávenni az Explorert, hogyha beikszelem az automatikus bejelentkezést, akkor tényleg bejelentkezzen? Mert eddig semmi hajlandósága. Többször próbálkoztam. (Más, ugyanilyen rendszerű fórumon megy.)

Nyitó oldal, jobb alsó sarok, sütik törlése.
Már, ha azt érted automatikus bejelentkezés alatt, amit a program ért >> hogyha beléptél, majd sokáig olvasgatsz, így időtúllépés miatt a fórum motor kiléptet, akkor következő kattintásnál egy rövid homokórázás után magától visszalépjen.
(így pl ha hosszan írsz valamit ne jársz úgy, hogy közben időtúllépés miatt kirakott a server, oszt amikor küldésre nyomsz, kapsz egy "belépés" ablakot, a hsz meg elszállt....).

Ha arra gondolsz, hogy jegyezze meg a neved, és jelszavad, és így léptessen be magától, akkor is a sütik törlésénél kell kezden, csak utána a böngészőben is mókolni kell még egy kiscsit, Firefoxban pl a tárolt jelszavak kezelése, vagy miben kell variálni.
VladTepes
SITE ADMIN

Automatikus bejelentkezés

HozzászólásSzerző: nyolcpetty Dátum: 2009. okt. 20., kedd 11:14 pm

Arra van valakinek ötlete, hogyan lehetne rávenni az Explorert, hogyha beikszelem az automatikus bejelentkezést, akkor tényleg bejelentkezzen? Mert eddig semmi hajlandósága. Többször próbálkoztam. (Más, ugyanilyen rendszerű fórumon megy.)
Nyolcpetty

nyolcpetty
Megrögzött Fórumozó

Re: Kilépésbelépés

HozzászólásSzerző: VladTepes Dátum: 2009. okt. 11., vas. 11:17 pm

breki23 írta:Olyat nem lehetne (bár sejtem, hogy nem fórum, hanem phpbb beállítás), hogy egy gépen egyszerre többen legyünk bejelentkezve? Mert így hiába van megnyitva nekem egy ablak, ha egy másikban belép adam is, engem kiléptet.

nem gép, hanem böngésző függő >> 1 böngésző = 1 süti kezelés, memória, miegyéb.
Ha egy gépről egyszerre bemész pl Firefoxon a fórumra egyik júzerrel, majd párhuzamosan pl IE-vel egy másik júzerrel, az gond nélkül müxik.
Szal nem fóru, és még nem is php-s beállítás. Helyi kérdés.

Sőt, van egy még tutkóbb megoldás (hüllllye vindózt elev ilyenre találták ki) > adott PC, több júzer, egyénenenként más beállításokkal, progikkal, stb. Egyik júzer pl Breki, másik meg TeremtésKoronája. Mindkettő a maga profiljában Firefoxot használ. Gond nélkül lehettek bent egyszerre, csak haszálni kell a winfos "kilépés/másik felhasználóval bejelentkezés", vagy "felhasználóváltás" funksönjét.
Mert amíg egy júzerrel vagytok bent a PC-n, addig az adott böngésző nem tesz külnbséget, neki 1 júzer vagytok, oszt kalap-kabát :-)
VladTepes
SITE ADMIN

Kilépésbelépés

HozzászólásSzerző: breki23 Dátum: 2009. okt. 11., vas. 10:12 pm

Olyat nem lehetne (bár sejtem, hogy nem fórum, hanem phpbb beállítás), hogy egy gépen egyszerre többen legyünk bejelentkezve? Mert így hiába van megnyitva nekem egy ablak, ha egy másikban belép adam is, engem kiléptet.
breki23
MODERÁTOR

Re: Fórum nemműködés

HozzászólásSzerző: pennyroyal Dátum: 2009. okt. 09., pén. 7:29 pm

VladTepes írta:Hmmm... vélhetően sokaknak nem volt elérhető a fórum du 4 után, nem sokkal ezelőttig. Csak mondom, ezúttal a hiba "magasabb körökben" volt, mert kb a komplett a hazai net állt meg :-), főleg a rózsaszín telekommunikációs cég vizein.

Hú, én meg már teljesen betojtam, hogy végleg annyi a netnek, mert amúgy is szerencsétlenkedik napok óta a béna antennám miatt, folyton levet magáról a világháló...:)
pennyroyal
Boldoggá az tehet, aki boldogtalanná is.
pennyroyal
Megrögzött Fórumozó

HozzászólásSzerző: nyolcpetty Dátum: 2009. okt. 09., pén. 4:12 pm

VladTepes írta:Hmmm... vélhetően sokaknak nem volt elérhető a fórum du 4 után, nem sokkal ezelőttig. Csak mondom, ezúttal a hiba "magasabb körökben" volt, mert kb a komplett a hazai net állt meg :-), főleg a rózsaszín telekommunikációs cég vizein.

Ja! Nem tudtam mi a baj, gondoltam visszanézek később. Nálunk upici van, az se nem ment.
Nyolcpetty

nyolcpetty
Megrögzött Fórumozó

HozzászólásSzerző: Bea Dátum: 2009. okt. 09., pén. 4:08 pm

Még most is néha meg szakadozik a net, hol elmegy hol visszajön.
Bea
Bea
Fórum tag

HozzászólásSzerző: VladTepes Dátum: 2009. okt. 09., pén. 4:00 pm

Hmmm... vélhetően sokaknak nem volt elérhető a fórum du 4 után, nem sokkal ezelőttig. Csak mondom, ezúttal a hiba "magasabb körökben" volt, mert kb a komplett a hazai net állt meg :-), főleg a rózsaszín telekommunikációs cég vizein.
VladTepes
SITE ADMIN

HozzászólásSzerző: VladTepes Dátum: 2009. okt. 09., pén. 10:56 am

anna. írta:
lou írta:
anna. írta:Kb 1:20kor(az előbb) nem tudtam elküldeni egy háeszt, és amikor pampararamm riasztottam ranát, ő fel sem tudott lépni. Aztán én sem. De mondogattuk(én mondogattam, de sztem rana is) hogy MUKOGGY, és már ment is. Csak gondoltam szólok. És most megnézem mi lett a háeszemmel.

Nem az első alkalom. Nekem már kétszer csinálta ezt, ugyancsak 1:19-kor (helyi idő). Szóval valami scheduled dologról lehet szó... De két (öt?) perc és megjavul.

Ma is ugyanez.

Jóvanna, majd megnézem, mi van ilyenkorra beállítva, mert a leírtak alapján tuti, hogy valami karbantartási reboot, vagy mentés, vagy mittomén SQL tömörítés lehet az okozó. Más tészta, hogy ezeket valamikor meg kell csinálni, és a hajnali órák a legalkalmasabbak. Lásd pl az adatbázis mentés valamikor hajnal 4 körülre van beállítva, mert az is leállítja pár percre a dolgokat. Két megoldás van: vagy együtt élünk az ilyen iccakánként 1-2-5 perces kiesésekkel, amik a működéshez kellenek, vagy tükrözni lehet a cuccot, hogy 2 vason menjen, így kiesés nélküli legyen, csak az dupla költség (nap pár percért szvsz nem éri meg).
VladTepes
SITE ADMIN

HozzászólásSzerző: anna. Dátum: 2009. okt. 09., pén. 2:51 am

lou írta:
VladTepes írta:
anna. írta:Kb 1:20kor(az előbb) nem tudtam elküldeni egy háeszt, és amikor pampararamm riasztottam ranát, ő fel sem tudott lépni. Aztán én sem. De mondogattuk(én mondogattam, de sztem rana is) hogy MUKOGGY, és már ment is. Csak gondoltam szólok. És most megnézem mi lett a háeszemmel.

Ja észleltem. Én is ctl+c > ctrl+v alapon tudtam elküldeni egy kisregényt.
Vmiért újraindult a cucc. Nem az egész, csak a http felületek. KB 3-4 precig tartott.
Ez van. Sorry.

Nem az első alkalom. Nekem már kétszer csinálta ezt, ugyancsak 1:19-kor (helyi idő). Szóval valami scheduled dologról lehet szó... De két (öt?) perc és megjavul.

Ma is ugyanez.
anna.
Szabad országban szabad ember szabad akaratából azt mond, és azt tesz, amit szabad.
anna.
Megrögzött Fórumozó

HozzászólásSzerző: lou Dátum: 2009. okt. 08., csüt. 10:05 pm

VladTepes írta:

Vmiért újraindult a cucc. Nem az egész, csak a http felületek. KB 3-4 precig tartott.
Ez van. Sorry.

lou
"Physics is like sex. Sure, it may give some practical results, but that's not why we do it." - Richard Feynman
lou
Megrögzött Fórumozó

HozzászólásSzerző: VladTepes Dátum: 2009. okt. 08., csüt. 1:32 am

Ez van. Sorry.
VladTepes
SITE ADMIN

Fórum nemműködés

HozzászólásSzerző: anna. Dátum: 2009. okt. 08., csüt. 12:27 am

Kb 1:20kor(az előbb) nem tudtam elküldeni egy háeszt, és amikor pampararamm riasztottam ranát, ő fel sem tudott lépni. Aztán én sem. De mondogattuk(én mondogattam, de sztem rana is) hogy MUKOGGY, és már ment is. Csak gondoltam szólok. És most megnézem mi lett a háeszemmel.
anna.
anna.
Megrögzött Fórumozó

Re: Aláírás

HozzászólásSzerző: VladTepes Dátum: 2009. okt. 04., vas. 8:57 pm

Bubu Boci írta:
VladTepes írta:
Bubu Boci írta:Akkor kivegyem a simle-t?...

Szmájli.... Fene tudja. Elsőre picit zavaró lehet, hogy ott van, pont el tudom képzelni, hogy lesz olyan, aki azt hiszi, a szmájli része a nickednek. Ha enyém lenne, én kivenném > aki olvassa a hsz-eidet, az úgyis látja, hogy egy vidám lélek vagy :aha: :beee: Akkor meg minek az oda?

A többivel meg (házirend, stb elolvasása, szín kipróbálása, stb., körültekintás) csak egyetérteni tudok (rock)

Hát akkor üsse kő, kiveszem. :-) És köszi az egytértést! Szóval király vok! :up: :mrgreen: (saint)

Az.
De ez nem csevegő topik, úgyhogy ha a tényleges kérdést tisztáztuk, akkor pihi, ne off-oljunk, mert én meg véreskezű leszek, nickemhez méltóan. (saint) ;) :beee:
VladTepes
SITE ADMIN

HozzászólásSzerző: Bubu Boci Dátum: 2009. okt. 04., vas. 6:50 pm

VladTepes írta:
Bubu Boci írta:Akkor kivegyem a simle-t?...

Szmájli.... Fene tudja. Elsőre picit zavaró lehet, hogy ott van, pont el tudom képzelni, hogy lesz olyan, aki azt hiszi, a szmájli része a nickednek. Ha enyém lenne, én kivenném > aki olvassa a hsz-eidet, az úgyis látja, hogy egy vidám lélek vagy :aha: :beee: Akkor meg minek az oda?

A többivel meg (házirend, stb elolvasása, szín kipróbálása, stb., körültekintás) csak egyetérteni tudok (rock)

Hát akkor üsse kő, kiveszem. :-) És köszi az egytértést! Szóval király vok! :up: :mrgreen: (saint)
Bubu Boci
Bubu Boci
Fórum tag

HozzászólásSzerző: VladTepes Dátum: 2009. okt. 04., vas. 12:41 pm

Bubu Boci írta:Akkor kivegyem a simle-t? Mert ma ugye olvastam az aláírásos pü-t és csak annyi volt, ha nick legyen vastag és fekete (ez kicsit hülyén jött ki (giggle) ), viszont más nem volt (jó, persze, hány sor, milyen szín, most csak a nickre szűkítettem kérdésem.) De ha gáz, h ott van, akkor kiveszem (színt változtattam, már fekete, nem lila, helyette az alatta lévő idézet lett lila, de az is úgy, h az összes háttárszínnel megnéztem és mindegyiken jól látszott, tehát előbb tájékozódtam, aztán választottam. Csak körültekintően... :up:

VladTepes
SITE ADMIN

HozzászólásSzerző: Bubu Boci Dátum: 2009. okt. 03., szomb. 9:56 pm

VladTepes írta:
neverhood írta:Sose tudhatod. Sajnos tényleg nem tudom biztosra, de nem hiszem, hogy az újaknak lenne alapból aláírásuk.

Bubu, neked volt?

Joguk van csinálni. Többség szokott is (hogy előtte mennyire olvassák el a házirendet, az más tészta). Osztán van, hogy én csinálok neki, de csak a nicket tartalmazót. (ilyet akkor szoktam, ha sokat ír, és zavaró az aláírás hiánya. Egyszerűbb megcsinálni, mint könyörögni, hogy olvassa el az idevágót, meg csinálja meg olyanra.)
Bubu - ha jól emléxem - magának alkotott :-)

Nem volt, magam csináltam (igen Vlad, jól emlékszel :-) ). Először elolvastam mit, hogy, merre, hány méter, próbáltam betartani és azt csinálni amit kell, nem szeretem, ha moderálják, amit írok, mert olyankor nem hiszem el, h télleg olyan hülye vok, h nem veszem észre, h hibázok. :mrgreen: Szóval én elég hamar csináltam, hogy lássátok, milyen okos, ügyes vagyok és próbálkozom. (saint) Ja! Akkor kivegyem a simle-t? Mert ma ugye olvastam az aláírásos pü-t és csak annyi volt, ha nick legyen vastag és fekete (ez kicsit hülyén jött ki (giggle) ), viszont más nem volt (jó, persze, hány sor, milyen szín, most csak a nickre szűkítettem kérdésem.) De ha gáz, h ott van, akkor kiveszem (színt változtattam, már fekete, nem lila, helyette az alatta lévő idézet lett lila, de az is úgy, h az összes háttárszínnel megnéztem és mindegyiken jól látszott, tehát előbb tájékozódtam, aztán választottam. Csak körültekintően... :up:
Bubu Boci
Bubu Boci
Fórum tag

HozzászólásSzerző: VladTepes Dátum: 2009. okt. 03., szomb. 9:04 pm

neverhood írta:
anna. írta:
neverhood írta:Énszerintem az új tagoknak nincs aláírása amig nem csinálnak maguknak.

Akkor rosszul emlékszem, bocs.

Sose tudhatod. Sajnos tényleg nem tudom biztosra, de nem hiszem, hogy az újaknak lenne alapból aláírásuk.

Bubu, neked volt?

Joguk van csinálni. Többség szokott is (hogy előtte mennyire olvassák el a házirendet, az más tészta). Osztán van, hogy én csinálok neki, de csak a nicket tartalmazót. (ilyet akkor szoktam, ha sokat ír, és zavaró az aláírás hiánya. Egyszerűbb megcsinálni, mint könyörögni, hogy olvassa el az idevágót, meg csinálja meg olyanra.)
Bubu - ha jól emléxem - magának alkotott :-)
VladTepes
SITE ADMIN

HozzászólásSzerző: neverhood Dátum: 2009. okt. 03., szomb. 8:22 pm

anna. írta:
neverhood írta:Énszerintem az új tagoknak nincs aláírása amig nem csinálnak maguknak.

Sose tudhatod. Sajnos tényleg nem tudom biztosra, de nem hiszem, hogy az újaknak lenne alapból aláírásuk.

Bubu, neked volt?
Neverhood
a Szmöre - MBM
Ha gondolkodsz, ne mondd ki! Ha kimondod, ne írd le! Ha leírod, ne írd alá! Ha aláírod, ne csodálkozz!
neverhood
MODERÁTOR

HozzászólásSzerző: anna. Dátum: 2009. okt. 03., szomb. 8:07 pm

anna.
anna.
Megrögzött Fórumozó

HozzászólásSzerző: neverhood Dátum: 2009. okt. 03., szomb. 8:00 pm

anna. írta:
Bubu Boci írta:Nem reklamálni akarok, nem is problémázni, csak ilyen kíváncsinak születtem :-) : miért kellett szerkeszteni az aláírást? Némely tag aláírása sok, fölös helyet foglalt? Vagy ilyesmi?

Az új tagok gyakran kitörlik az alap aláírást, és nincs nekik egyáltalán, vagy színezik és nem látszik. De mondjuk ha a modik nagyon szigorúak akarnak lennni, akkor pl a tiéd sem szabályos a szmájli miatt a neved mellett.

Énszerintem az új tagoknak nincs aláírása amig nem csinálnak maguknak.
Neverhood
a Szmöre - MBM
neverhood
MODERÁTOR

HozzászólásSzerző: neverhood Dátum: 2009. okt. 03., szomb. 7:58 pm

Bubu Boci írta:Nem reklamálni akarok, nem is problémázni, csak ilyen kíváncsinak születtem :-) : miért kellett szerkeszteni az aláírást? Némely tag aláírása sok, fölös helyet foglalt? Vagy ilyesmi?

Azt mondjuk nem tudom hogy tudna a szinezett nicknév sok helyet foglalni, de nem, nem ezért (=
Azért volt erre szükség, hogy a topicokban élesebb legyen a hozzászólások közötti tagoltság, ne kelljen keresgélni, el lehessen különiteni a többi részétől. Plusz zavaró, ha valaki pl sárga hátteret használ, neked meg pont olyan sárga az aláírásod. (=
Neverhood
a Szmöre - MBM
neverhood
MODERÁTOR

HozzászólásSzerző: anna. Dátum: 2009. okt. 03., szomb. 7:55 pm

Az új tagok gyakran kitörlik az alap aláírást, és nincs nekik egyáltalán, vagy színezik és nem látszik. De mondjuk ha a modik nagyon szigorúak akarnak lennni, akkor pl a tiéd sem szabályos a szmájli miatt a neved mellett.
anna.
anna.
Megrögzött Fórumozó

Aláírás

HozzászólásSzerző: Bubu Boci Dátum: 2009. okt. 03., szomb. 7:44 pm

Nem reklamálni akarok, nem is problémázni, csak ilyen kíváncsinak születtem :-) : miért kellett szerkeszteni az aláírást? Némely tag aláírása sok, fölös helyet foglalt? Vagy ilyesmi?
Bubu Boci
Bubu Boci
Fórum tag

Re: Re:Avatar

HozzászólásSzerző: VladTepes Dátum: 2009. szept. 24., csüt. 8:28 pm

ginger írta:
neverhood írta:
ginger írta:Sziasztok. (hi)
Szeretnék Avatart feltölteni,azt hogyan kell?
Azt írja ,hogy az avatar funkció ki van kapcsolva.Miért?
Ginger

Kedves Ginger,

Kérlek olvasd el a GYIK Technikai útmutatót, ott is a 4. pontot.
Jelzem a GYIK elolvasására minden új tagot megkérünk az üdvözlő PÜ-ben is, és a moderátorok, admin nem igazán szeretik az olyan jellegű kérdést, ami egyértelműen arra utal, hogy a felhasználó azt nem olvasta el.

Köszi. Elolvastam ,és igérem a többit is elolvasom.
Üdv:gGinger

Höhö... szeretjük / nem szeretjük .... megszoktuk :mad: :mad: :mad: :mad: :mad:
Bár speciel tényleg nem ártana ezek elolvasására mindenkinek rászánni azt a kis időt, könnyebb utána mindenki élete.

Avatar >> Ginger, még egy adag hsz, oszt kitalálod, átküldöd a képet, ha kell segítek megszerkeszteni, oszt jó feltöltöm a helyére.
VladTepes
SITE ADMIN

Következő

Vissza: A RatMania Fórumról