NEM TUDOD HOVA SOROLJAD? > itt kérdezz

Minden, ami a patik egészségügyi dolgaival összefügg. Betegségek, állatorvosok, gyógyszerek.

Re: idegrendszeri problémák

HozzászólásSzerző: Bea Dátum: 2010. ápr. 14., szer. 9:26 pm

Bea írta:Voltunk dokinál, kapott szurit. Nagyon nincs jól :( időközönként megpróbálna járkálni, de már csak vánszorogni tud...nem sok sikerrel azt sem. ma reggel megevett 3 kisfecskendőnyi kaját... aztán alszik...jó sokat. Amikor felkel akkor kap kaját, amit lassan elnyammog, a kis fejét is én tartom szegénynek. :( Remélem rendbe fog jönni.

(inlove) .. A drágám fecskendőből kicsöpögő kaját az ujjamról lenyalogatta(eddig a száját sem nyitotta ki), majd kupakból evett.. a mostani etetésnél (inlove) és mászkálni akar...még mindig csak vánszorog, de legalább halad, és bújik hozzám és kattog (inlove) (h) és mosdott is :) ..de majdnem, mindig jobbra kanyarodik, valamikor tesz egy egész kört is. Látszólag hat a gyógyszer. :-) Ezt a szteroidot ismételni kell? vagy csak egyszer elég? Az orvos azt mondta hogy 4, 5 napig elég neki, a következő antibiotikumot meg holnap vagy holnapután kapja. Mi a véleményetek?
Bea
Bea
Fórum tag

Patkánytartói státusz: Hobbytartó

HozzászólásSzerző: Bea Dátum: 2010. ápr. 14., szer. 9:35 am

Meli írta:Pösz köszönöm!! Nem mondtam volna biztosra, sam sem csak rémlett mintha.
Bea hallgass pöszre, doki minél hamarabb - és akkor szteroid. Etetés meg suli előtt, suli után, minél gyakrabban! Nyugi Rozé is ezt csinálta eleinte, fúrta bele az arcát a kajába és két kézzel markolta... aztán jobban lesz és helyreáll majd. Amilyen gyakran csak tudod kínáld, először a Calopetet hogy azt egye, utána a babakaja Immunovettel - most az elején keverd hígabbra aztán majd fokozatosan lehet bele a több por Rat&Mouse - a Sniff egyébként könnyebben törik, ha van otthon azt könnyebb törni. Úgyhogy ahogy ő kívánja etesd amennyit csak bír, és hagyni kell neki elég időt - Rozé minden nap kétszer több mint egy órát nyammog. Viszont ha érzi hogy van ideje, nem veszik el tőle a kaját, akkor elvileg megnyugszik. Rozé helyrejött, Mukinak is helyre kell jönnie, veletek vagyunk!!!

Voltunk dokinál, kapott szurit. Nagyon nincs jól :( időközönként megpróbálna járkálni, de már csak vánszorogni tud...nem sok sikerrel azt sem. ma reggel megevett 3 kisfecskendőnyi kaját... aztán alszik...jó sokat. Amikor felkel akkor kap kaját, amit lassan elnyammog, a kis fejét is én tartom szegénynek. :( Remélem rendbe fog jönni.
Bea
Bea
Fórum tag

Re: vér vagy hányás

HozzászólásSzerző: norinori Dátum: 2010. ápr. 13., kedd 1:23 pm

Meli írta: A patkányok nem tudnak hányni, Az eredetét viszont nem tudom, gondolom átnéztétek őket hogy nincs-e rajtuk valami seb, esetleg a nózija körül vér (ha tüsszögés miatt lenne). Az is sokat segíthet hogy milyen a vérfolt. Csepp vagy spriccelt inkább? Sok vagy csak kis folt? Az is sokat elmondhat az eredetéről.

Megnéztük, sebet nem találtam, nózijuk is rendben, és nem tüsszögnek. Egy patkányhoz mért viszonylag nagyobb vércsepp volt az etető szélén, de ennyi. A ketrec alján, csak a tojássárgájának darabjai voltak, amit megfestett a vér és ettől tűnt hányásnak. Most se tűnik, úgy, mintha bajuk lenne.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Meli 2010. ápr. 13., kedd 1:28 pm-kor.
Ok: Javítottam az idézést. :)
norinori
norinori
Fórum tag

Re: vér vagy hányás

HozzászólásSzerző: Meli Dátum: 2010. ápr. 13., kedd 5:05 am

norinori írta:Sziasztok!

Most adtam a két lánynak vacsit, semmi extra: kis főtt tojás, pici tészta, tejföl, zöldség. Teszek-veszek, mikor meglátom, hogy az edénykéjük szélén van egy pirosas folt. Meg lenn a sarokban is ( csak Síva zabizik lenn, kiveszi a kaját a tálból, leviszi, elmajszolja, visszamegy, míg Visnu fenn ücsörg a kajásedényen és eszik) Mindenesetre előszőr azt hittem hányás, (miközben hugom kedvesen magyarázta a patiknak, hogy rájuk is érvényes a "wc-ben kell hányi" szabály, (giggle) addig) rágoogleztam, de azt írja, hogy a patkányok nem tudnak hányni :?
Aztán megnéztem jobban és eléggé, úgy néz ki, mintha vér folt lenne. Végignéztem mindkét állatot, de semmi sérülés nincs rajtuk, és elevenségük a szokásos hiperaktivitást súrolja. Szerintetek mi lehet az? Aggódjak miatta? Vigyem el őket dokihoz?

Szia norinori! Nem, hányás biztos hogy nem, a google jól mondta és itt is volt téma nemrég. A patkányok nem tudnak hányni, Az eredetét viszont nem tudom, gondolom átnéztétek őket hogy nincs-e rajtuk valami seb, esetleg a nózija körül vér (ha tüsszögés miatt lenne). Az is sokat segíthet hogy milyen a vérfolt. Csepp vagy spriccelt inkább? Sok vagy csak kis folt? Az is sokat elmondhat az eredetéről.
Meli
"Mindig arról fantáziáltam, milyen jó lenne két pasival egyszerre... Az egyik mosogatna, a másik levinné a szemetet."
meli@ratmania.org
Meli
Megrögzött Fórumozó

vér vagy hányás

HozzászólásSzerző: norinori Dátum: 2010. ápr. 12., hétf. 11:27 pm

Sziasztok!

Most adtam a két lánynak vacsit, semmi extra: kis főtt tojás, pici tészta, tejföl, zöldség. Teszek-veszek, mikor meglátom, hogy az edénykéjük szélén van egy pirosas folt. Meg lenn a sarokban is ( csak Síva zabizik lenn, kiveszi a kaját a tálból, leviszi, elmajszolja, visszamegy, míg Visnu fenn ücsörg a kajásedényen és eszik) Mindenesetre előszőr azt hittem hányás, (miközben hugom kedvesen magyarázta a patiknak, hogy rájuk is érvényes a "wc-ben kell hányi" szabály, (giggle) addig) rágoogleztam, de azt írja, hogy a patkányok nem tudnak hányni :?
Aztán megnéztem jobban és eléggé, úgy néz ki, mintha vér folt lenne. Végignéztem mindkét állatot, de semmi sérülés nincs rajtuk, és elevenségük a szokásos hiperaktivitást súrolja. Szerintetek mi lehet az? Aggódjak miatta? Vigyem el őket dokihoz?
norinori
norinori
Fórum tag

HozzászólásSzerző: Meli Dátum: 2010. ápr. 12., hétf. 7:58 pm

Bea írta:Rendben. Ha holnapig nem lesz jobb, már akkor visszamegyünk szteroidért. Etetni meg itatni milyen időközönként adjak neki? Enne ő, de mennyire. :( .. csak az egész fejét belenyomja a kajába..és csak nagyon-nagyon keveset vesz be..így sűrűbben próbálom neki adni (babakaja, szétőrőlt ratmaus, immunovet) Főleg ha suliba vagyok kb 10 órát, és vinni nem tudom magammal...annyit kibír víz nélkül ebben az állapotban?
Köszi a segítséget.

Pösz köszönöm!! Nem mondtam volna biztosra, sam sem csak rémlett mintha.
Bea hallgass pöszre, doki minél hamarabb - és akkor szteroid. Etetés meg suli előtt, suli után, minél gyakrabban! Nyugi Rozé is ezt csinálta eleinte, fúrta bele az arcát a kajába és két kézzel markolta... aztán jobban lesz és helyreáll majd. Amilyen gyakran csak tudod kínáld, először a Calopetet hogy azt egye, utána a babakaja Immunovettel - most az elején keverd hígabbra aztán majd fokozatosan lehet bele a több por Rat&Mouse - a Sniff egyébként könnyebben törik, ha van otthon azt könnyebb törni. Úgyhogy ahogy ő kívánja etesd amennyit csak bír, és hagyni kell neki elég időt - Rozé minden nap kétszer több mint egy órát nyammog. Viszont ha érzi hogy van ideje, nem veszik el tőle a kaját, akkor elvileg megnyugszik. Rozé helyrejött, Mukinak is helyre kell jönnie, veletek vagyunk!!!
Meli
"Mindig arról fantáziáltam, milyen jó lenne két pasival egyszerre... Az egyik mosogatna, a másik levinné a szemetet."
meli@ratmania.org
Meli
Megrögzött Fórumozó

HozzászólásSzerző: Bea Dátum: 2010. ápr. 12., hétf. 7:52 pm

Rendben. Ha holnapig nem lesz jobb, már akkor visszamegyünk szteroidért. Etetni meg itatni milyen időközönként adjak neki? Enne ő, de mennyire. :( .. csak az egész fejét belenyomja a kajába..és csak nagyon-nagyon keveset vesz be..így sűrűbben próbálom neki adni (babakaja, szétőrőlt ratmaus, immunovet) Főleg ha suliba vagyok kb 10 órát, és vinni nem tudom magammal...annyit kibír víz nélkül ebben az állapotban?
Köszi a segítséget.
Bea
Bea
Fórum tag

HozzászólásSzerző: poszmete Dátum: 2010. ápr. 12., hétf. 6:19 pm

Callosum írta:
pennyroyal írta:
Meli írta:Szteroid is rémlik mintha azt is kapott volna, de lehet hogy rosszul emlékszem úgyhogy ez csak említés szinten írom mert ez nem biztos

Szteroid elképzelhető, tudtommal ugyanis szokták adni vízhajtó gyanánt, tehát ödémás gondokra, vérömlenyre, stb, ahol több a folyadék, mint kéne.

A szteroid gyulladáscsökkentő inkább.

Rozé szteroidot kapott, gyulladáscsökkentésre. Bea, fogadd meg Meli tanácsát, ha a doki szerint idegrendszeri eredetű, akor a Calopet - Immunovet vonal otthonra és doki, ha kell hamarabb is.

Patkánynak nem kell oltás, semmilyen. A veszettség rájuk nézve nem veszélyes. Külföldi úthoz nem kell útlevél (útlevél feltétele a microchipes megjelölés, kisállat vonalon csak kutyának, macskának, vadászgörénynek adnak ki útlevelet). Ha valaki külföldre akar utazni, akkor max. állategészségügyi igazolás kell, de ez függ a célországtól, a vitt állatok mennyiségétől és a "használati céltól" (kereskedelmi céllal utaznak-e).
poszmete
Megrögzött Fórumozó

HozzászólásSzerző: Callosum Dátum: 2010. ápr. 12., hétf. 5:41 pm

pennyroyal írta:
Meli írta:Szteroid is rémlik mintha azt is kapott volna, de lehet hogy rosszul emlékszem úgyhogy ez csak említés szinten írom mert ez nem biztos

Szteroid elképzelhető, tudtommal ugyanis szokták adni vízhajtó gyanánt, tehát ödémás gondokra, vérömlenyre, stb, ahol több a folyadék, mint kéne.

A szteroid gyulladáscsökkentő inkább.
Callosum
"A kérdés, ami néha elbizonytalanít: én vagyok őrült, vagy mindenki más?"
Callosum
MODERÁTOR

HozzászólásSzerző: Meli Dátum: 2010. ápr. 12., hétf. 5:33 pm

pennyroyal írta:

Akkor jól emlékszem, köszi penny! Samnek is rémlik pedig, de egyoldalúan nem mondanánk rá hogy ez akkor volt, mert sajnos elég sokat jártunk dokihoz - de több mint valószínű mert szurit egyébként csak antibiotikumot kapott eddig.
Meli
meli@ratmania.org
Meli
Megrögzött Fórumozó

HozzászólásSzerző: pennyroyal Dátum: 2010. ápr. 12., hétf. 5:29 pm

A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Meli 2010. ápr. 12., hétf. 5:31 pm-kor.
Ok: Javítottam az idézést. :)
pennyroyal
Boldoggá az tehet, aki boldogtalanná is.
pennyroyal
Megrögzött Fórumozó

HozzászólásSzerző: Meli Dátum: 2010. ápr. 12., hétf. 5:11 pm

Bea írta:Muki kb másfél éves, lány pati. kb 2-3 napja látszik rajta hogy gyenge. Ma reggel hirtelen már járni sem tudott, meg fölborul ha meg akar fordulni. :( picit le is fogyott, mert nem nagyon tud enni (eszik csak keveset, inni is fecskendőből kap) a szeme vöröskönnyes. Ma voltunk dokinál, valamicskét ért a patkányokhoz. Kapott két szurit (b vitaminokat, meg idegrendszer regenerálót..a nevét már nem tudom) Azt mondta idegi eredetű. Okozhatja avas kaja, mérgezés, vagy hasonló. Ha nem javul 3 nap múlva akkor vissza kell vinnem. calopet-et is kap. Szállítóban lakik jelenleg :( Aggódok érte, ő szeret a legjobban a patik közül...ő a legjobb.

Valakinek valami ötlet még, ami talán segít?

A többiek jól vannak.

Szia Bea! Nem tudom hogy ugyanaz-e a probléma, de januárban Rozénak is idegrendszeri problémája volt valószínűleg, valószínüleg azért mert leeshetett a polcról mint mindig - csak ezúttal nagyon rosszul. Ő is ki volt hűlve, nem mozgott, nem evett, nem ivott, egy nap alatt lefogyott, úgyhogy ez nagyon hasonlít. Másnap vittük rögtön dokihoz, kapott ödéma- és gyulladáscsökkentő szurit (nem tudom pontosan sajnos mi a gyógyszer neve. Szteroid is rémlik mintha azt is kapott volna, de lehet hogy rosszul emlékszem úgyhogy ez csak említés szinten írom mert ez nem biztos), Calopetet (első nap két nagyobb adagot - utána minden nap kétszer borsónyit) ezerrel és utána Immunovetes bébikaját naponta többször, étvágya hálistennek volt - emellett igazából nem is volt szüksége vízre, legalábbis azt nem ivott. Másnap vittük vissza, megint kapott ugyanilyen szurit, de már javult egy nap alatt is. Ja és meleg hely! Mindenképpen béleld ki a szállítót puha és meleg ruhával!Melegen kell tartani.
Így hirtelen más nem jut eszembe, de a szurit szerintem érdemes megemlítened a dokinak hátha segít valamit... és nagyon nagyon drukkolunk Nektek Bea, írj ha bármit tudsz várom nagyon a híreket!!!
Meli
meli@ratmania.org
Meli
Megrögzött Fórumozó

idegrendszeri problémák

HozzászólásSzerző: Bea Dátum: 2010. ápr. 12., hétf. 4:52 pm

Muki kb másfél éves, lány pati. kb 2-3 napja látszik rajta hogy gyenge. Ma reggel hirtelen már járni sem tudott, meg fölborul ha meg akar fordulni. :( picit le is fogyott, mert nem nagyon tud enni (eszik csak keveset, inni is fecskendőből kap) a szeme vöröskönnyes. Ma voltunk dokinál, valamicskét ért a patkányokhoz. Kapott két szurit (b vitaminokat, meg idegrendszer regenerálót..a nevét már nem tudom) Azt mondta idegi eredetű. Okozhatja avas kaja, mérgezés, vagy hasonló. Ha nem javul 3 nap múlva akkor vissza kell vinnem. calopet-et is kap. Szállítóban lakik jelenleg :( Aggódok érte, ő szeret a legjobban a patik közül...ő a legjobb.

Valakinek valami ötlet még, ami talán segít?

A többiek jól vannak.
Bea
Bea
Fórum tag

Re: oltás

HozzászólásSzerző: blasphemya Dátum: 2010. ápr. 12., hétf. 1:54 pm

Hú, hát akkor köszi! Én is meglepődtem, hogy kellene veszettség ellen oltás, hiszen a patkányoknak nem helyeznek ki vakcinás kajákat, csak rókáknak. Ebből is látszik, hogy kutyám van és túlaggódom ezt az egész oltásosdit :)
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Meli 2010. ápr. 12., hétf. 1:58 pm-kor.
Ok: Adtam címet. Ha idézel, akkor a hozzászólásod automatikusan megkapja az aktuális címet, újnál azonban figyelni kell rá.
blasphemya
blasphemya
Fórum tag

Re: Oltás

HozzászólásSzerző: breki23 Dátum: 2010. ápr. 12., hétf. 1:32 pm

pennyroyal írta:
blasphemya írta:Csak veszettség ellen akarom, talán azt ki tud mérni neki a doki.

Csak nagyon halvány emlékeim vannak, de mintha valahol azt olvastam volna, hogy patkányokra a veszettség nem veszélyes, vagyis nem tudják elkapni, és mintha ezért sem kéne nekik útlevél külföldre utazáskor, mert az útlevelet veszettség ellen oltott állatoknak állítanak ki.

Pennynek igaza van, a patkány adottságilag nem képes elkapni a veszettséget, ha közvetlenül meg is fertőződik, akkor is a saját immunrendszere legyőzi. Nincs rá szükség, nem véletlenül nem kell oltás nekik, túlélő kis szörnyetegek (inlove)
breki23
MODERÁTOR

HozzászólásSzerző: pennyroyal Dátum: 2010. ápr. 12., hétf. 1:14 pm

blasphemya írta:Csak veszettség ellen akarom, talán azt ki tud mérni neki a doki.

Csak nagyon halvány emlékeim vannak, de mintha valahol azt olvastam volna, hogy patkányokra a veszettség nem veszélyes, vagyis nem tudják elkapni, és mintha ezért sem kéne nekik útlevél külföldre utazáskor, mert az útlevelet veszettség ellen oltott állatoknak állítanak ki.
pennyroyal
pennyroyal
Megrögzött Fórumozó

HozzászólásSzerző: blasphemya Dátum: 2010. ápr. 12., hétf. 12:51 pm

darkdog írta:
blasphemya írta:Vonaton akarom szállítani (IC-n)...

Az IC-vel csak óvatosan! Engem pár éve le akart dobni róla egy kedvesnek nem mondható kaller a teknősöm miatt (utolsó vonat(!) volt, sötétben a semmi közepén), mondván hogy InterCity-n tilos élő állatot szállítani. Ennek ellenére mi is szoktuk vonatoztatni a lányokat, sok rongy között két patkány szállítóban ülés alatt. Előtte praktikus lefárasztani a deget, akkor útközben főleg az alvással foglalkozik.

Ok, köszi a válaszokat. Csak veszettség ellen akarom, talán azt ki tud mérni neki a doki. A vonatról meg annyit, hogy inkább megtoldjuk 2 órával az utazást és megyünk személlyel.Nincs kedvem mucsaröcsögén nézni a tavaszló természetet egy kedves kallernak köszönhetően. :)

Lenne még egy kérdésem. Vacak az első patkányom és azt olvastam, hogy mindig éhesek. Hát, nekem nem úgy tűnik. Elnyammog egy kicsit a kajájából, be hogy elvegye a kezemből olyan nincs. Egy kis tejszínt az előbb lenyalogatott az ujjamról, de a többi nem kellett neki. Ez azért aggasztó, mert a kajával csalogatós-nevelős tanítási módszert szeretném alkalmazni, viszont így nincs meg a kellő motiváció. Valami ötlet? Köszi előre is!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára breki23 2010. ápr. 12., hétf. 12:52 pm-kor.
Ok: kivettem a felesleges entert az idézés után
blasphemya
blasphemya
Fórum tag

Re: folyamatos csuri

HozzászólásSzerző: Meli Dátum: 2010. ápr. 11., vas. 8:16 pm

pennyroyal írta: Viszont Riaméknál Cara egyedül van, és ő is jelölget...

Amíg Rozé egyedül volt, ő is jelölgetett. Voltak kedvenc tárgyai, mint a távirányító meg a kezem, mindkettőt rendszeresen eláztatta, míg egy csomó tárgyra rá sem hederített. A lányokon se lepődjetek meg, ők is ugyanúgy jelölnek mindent ami a gazdihoz köthető, és nem mindig jellemző, hogy kisebb mennyiségben mint a fiúk. Én az öt fiúnál sem veszem észre hogy dominencia alapján működne a dolog, egyszerűen működik és kész. Szóval ez a patkányokkal valamilyen szinten velejáró dolog, nem is akarják visszatartani. Mi simogatjuk őket, ők jelölgetnek. Circle of life. :)
Meli
meli@ratmania.org
Meli
Megrögzött Fórumozó

HozzászólásSzerző: pennyroyal Dátum: 2010. ápr. 11., vas. 7:43 pm

breki23 írta:A patkányok alapvetően territoriális állatok, és a vizeletükkel jelölik ki a területet. Ezt minden állat csinálja a csapatban, de leginkább a domináns hím. Nálatok penny és dark az lehet a szitu, hogy mivel ugye nincs fiú, az alfanőstény veszi a banda birtokába ellenséges patkányokkal szemben a területet :) Az enyémek is csinálják, Helga nem, de ő sose volt normális :D Meg azt mondják, hogy a házipatik az arcukon levő zsírmirigyeket dörzsölgetik oda mindenhova, bár még ezt se nagyon láttam, de ki tudja.

Valami lehet ebben, de biztos, hogy nem a dominánsság... Frida szegény annyira a ranglétra legalján van, hogy annál lejjebb már nem is lehetne. Viszont gondoltam arra, hogy pont ezért csinálja, hogy "odaszagozzon" a többieknek, hogy hé, én is itt vagyok, és ne nyomjatok már el, vagy valami ilyesmi... Viszont Riaméknál Cara egyedül van, és ő is jelölget...
pennyroyal
pennyroyal
Megrögzött Fórumozó

HozzászólásSzerző: breki23 Dátum: 2010. ápr. 11., vas. 7:31 pm

pennyroyal írta:Frida folyamatosan csöpizik, kiskora óta, mindenhol pici pisi csöppeket hagy. Azt értem, hogy rajtam mindig, de a tv távirányítót is ennyire szereti, meg a kanapét is? :) Úgy tudom, a csajok nem szoktak jelöléssel birtokba venni dolgokat. Lehet, hogy ez kóros, mondjuk nem tudja visszatartani? Vagy csak nem akarja?

A patkányok alapvetően territoriális állatok, és a vizeletükkel jelölik ki a területet. Ezt minden állat csinálja a csapatban, de leginkább a domináns hím. Nálatok penny és dark az lehet a szitu, hogy mivel ugye nincs fiú, az alfanőstény veszi a banda birtokába ellenséges patkányokkal szemben a területet :) Az enyémek is csinálják, Helga nem, de ő sose volt normális :D Meg azt mondják, hogy a házipatik az arcukon levő zsírmirigyeket dörzsölgetik oda mindenhova, bár még ezt se nagyon láttam, de ki tudja.
breki23
MODERÁTOR

HozzászólásSzerző: Callosum Dátum: 2010. ápr. 11., vas. 7:18 pm

pennyroyal írta:Frida folyamatosan csöpizik, kiskora óta, mindenhol pici pisi csöppeket hagy. Azt értem, hogy rajtam mindig, de a tv távirányítót is ennyire szereti, meg a kanapét is? :) Úgy tudom, a csajok nem szoktak jelöléssel birtokba venni dolgokat. Lehet, hogy ez kóros, mondjuk nem tudja visszatartani? Vagy csak nem akarja?

Nem találkoztatok még Aspa Bumijával. :) Bár ő fiú, de a találkozásunk alkalmával gyakorlatilag csöpögősre jelölte a kezem. :)
A fiaim pedig mindent megtisztelnek. A kezemet, a ruháimat, az összes tárgyat, amivel kapcsolatba kerülnek... Sztem a csajok is megjelölik a területüket. Vagy látens fiaitok vannak. :D
Callosum
"A kérdés, ami néha elbizonytalanít: én vagyok őrült, vagy mindenki más?"
Callosum
MODERÁTOR

HozzászólásSzerző: darkdog Dátum: 2010. ápr. 11., vas. 7:13 pm

Riam írta:

Akkor Cara is inkontinenciával küzd... Mert az egy dolog, hogy engem, ha izgatott, és jajdejóhogyittvagy, meg mostmérgyömöszölsz állapotban lepöttyent, de ezenkívül az egész családot megjelölte, a notebookot, a jegyzeteimet is... És ő is lány... Valaki tényleg mondhatna valami okosat. :up:

Nálunk detto, és tényleg csak pár cseppről van szó. Bár én azt vettem észre, hogy ha sokat vannak kint (pl. most egy hétig, míg otthon voltunk elég sokat futkostak a folyosón meg itt-ott), akkor gyakrabban csöpögtetnek. Teszik mindezt annak ellenére, hogy kint volt a szállító is, benne pellet, és bele is mentek rendszeresen. Lehet, hogy mégis jelölgettek egy picit? :?
Darkdog
The Power of Dreams
darkdog
MODERÁTOR

HozzászólásSzerző: Riam Dátum: 2010. ápr. 11., vas. 7:07 pm

Akkor Cara is inkontinenciával küzd... Mert az egy dolog, hogy engem, ha izgatott, és jajdejóhogyittvagy, meg mostmérgyömöszölsz állapotban lepöttyent, de ezenkívül az egész családot megjelölte, a notebookot, a jegyzeteimet is... És ő is lány... Valaki tényleg mondhatna valami okosat. :up:
Riam
Enable me to be alert, And hear the weakest shout,
And quickly and efficiently To put the fire out. Fireman's Prayer
Riam
Megrögzött Fórumozó

folyamatos csuri

HozzászólásSzerző: pennyroyal Dátum: 2010. ápr. 11., vas. 7:03 pm

Frida folyamatosan csöpizik, kiskora óta, mindenhol pici pisi csöppeket hagy. Azt értem, hogy rajtam mindig, de a tv távirányítót is ennyire szereti, meg a kanapét is? :) Úgy tudom, a csajok nem szoktak jelöléssel birtokba venni dolgokat. Lehet, hogy ez kóros, mondjuk nem tudja visszatartani? Vagy csak nem akarja?
pennyroyal
pennyroyal
Megrögzött Fórumozó

HozzászólásSzerző: darkdog Dátum: 2010. ápr. 11., vas. 6:55 pm

blasphemya írta:Vonaton akarom szállítani (IC-n)...

Az IC-vel csak óvatosan! Engem pár éve le akart dobni róla egy kedvesnek nem mondható kaller a teknősöm miatt (utolsó vonat(!) volt, sötétben a semmi közepén), mondván hogy InterCity-n tilos élő állatot szállítani. Ennek ellenére mi is szoktuk vonatoztatni a lányokat, sok rongy között két patkány szállítóban ülés alatt. Előtte praktikus lefárasztani a deget, akkor útközben főleg az alvással foglalkozik.

Oltást pedig nem kell nekik adatni (mint ahogy pl. a hörcsögnek, tengerimalacnak stb. sem kell), mivel nincs rájuk kifejlesztett megelőző oltóanyag. Az ok tudtommal annyi, hogy rövid életű állatokról van szó, és nem jellemző a közösségbe kerülésük (de ha valaki máshogy tudja, majd úgyis helyesbíti).
Darkdog
The Power of Dreams
darkdog
MODERÁTOR

HozzászólásSzerző: pennyroyal Dátum: 2010. ápr. 11., vas. 6:35 pm

blasphemya írta:Sziasztok!

Ma vásároltam egy édes kis pateszt (aki jelenleg is a mászócsövégben alszik) és az lenne a kérdésem, hogy milyen oltásokat kell neki adatni? Köszi a választ!

Nem, Breki jól mondja, nincs olyan oltási program, amit a kutyuknak, görényeknek kell adatni.
pennyroyal
pennyroyal
Megrögzött Fórumozó

HozzászólásSzerző: blasphemya Dátum: 2010. ápr. 11., vas. 6:20 pm

Holnap jön a doki elvileg, majd megkérdezem mi a véleménye az ügyben és egyből tájékoztatlak titeket. Vonaton akarom szállítani (IC-n), csak nem tudom mit szólnának a vidám utastársak, ha kiderülne, hogy kivel ülnek egy fülkében (amit egyáltalán nem értek). Letakarjam a ketrecét? Vagy szóljak rá szigorúan egy 5 hetes pateszkölökre, hogy márpedig nem jöhetsz elő? :D /ja, mert a mászócsöve kiáll felül a ketrecből/.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára breki23 2010. ápr. 11., vas. 6:44 pm-kor.
Ok: címet javítottam
blasphemya
blasphemya
Fórum tag

HozzászólásSzerző: breki23 Dátum: 2010. ápr. 11., vas. 4:18 pm

blasphemya írta:Sziasztok!

Ma vásároltam egy édes kis pateszt (aki jelenleg is a mászócsövégben alszik) és az lenne a kérdésem, hogy milyen oltásokat kell neki adatni? Köszi a választ!

Szia!
Egészséges patkánynak nem kell oltást adatni, mint például egy kutyának vagy cicának, ha jól tudom. Szurit legfeljebb a beteg patinak ad a doki, de oltásról normál esetben nem tudok, hogy kellene. Talán ha külföldre vinnéd kellhet igazolás, hogy nem veszett meg ilyesmi, de az is csak igazolás...majd az okosabbak kijavítanak persze, ha nem mondom jól :)
breki23
MODERÁTOR

Oltás

HozzászólásSzerző: blasphemya Dátum: 2010. ápr. 11., vas. 3:44 pm

Sziasztok!

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára breki23 2010. ápr. 11., vas. 4:01 pm-kor.
Ok: Adtam címet, legközelebb figyej oda, hogy te adj a hozzászólásnak
blasphemya
blasphemya
Fórum tag

sérv

HozzászólásSzerző: hangyóca Dátum: 2010. ápr. 10., szomb. 11:24 pm

Írtam pár hete hogy Mügének tályog nőtt a hasán. Még aznap kiderült, hogy nem tályog, hanem sérv. Doki mondta hogy figyeljem, kakil-e rendesen, mert ha nem, akkor valószínűleg elzáródott a bele, amúgy nem műti meg ha nem muszáj. Tegnap visszavittem, mert nőtt a púp és keményebb is. Még nincs semmi gond, van bogyó, eszik, élénk, verekszik, de azért aggódtam. Műtét lesz, úgyhogy kedden reggel 8tól jól jön majd minden szurk.
hangyóca
hangyóca
Fórum tag

Re: Hányás bajok

HozzászólásSzerző: Meli Dátum: 2010. márc. 26., pén. 12:56 pm

HCZoli írta:Nagy izgalmamban már a dumazónába is beírtam, hogy valakinek esetleg hányt e már a szőröse...Sztori csak annyi, hogy tegnap este azt látom, hogy remeg a Zizi, kivettem, és szegény hányt...nem evett mérgező dolgot, minden elvan zárva patibiztosan, lehet hogy csak valami vírus, nemtudom, de gubbaszt szegénykém, alszik, ha felébresztem akkor meg elbújik... Valaki ötlet???

Nekem sajnos nincsen, csak annyi hogy a patkányok nem tudnak hányni. De ezt már leírtam a Duma zónába is. Egyelőre ott hagyom azt a hozzászólást, aztán doki után mindenképpen írjatok ide vagy a megfelelő topicba hogy mi volt a baj! Drukkolunk addig is!
Meli
meli@ratmania.org
Meli
Megrögzött Fórumozó

Hányás bajok

HozzászólásSzerző: HCZoli Dátum: 2010. márc. 26., pén. 12:09 pm

Nagy izgalmamban már a dumazónába is beírtam, hogy valakinek esetleg hányt e már a szőröse...Sztori csak annyi, hogy tegnap este azt látom, hogy remeg a Zizi, kivettem, és szegény hányt...nem evett mérgező dolgot, minden elvan zárva patibiztosan, lehet hogy csak valami vírus, nemtudom, de gubbaszt szegénykém, alszik, ha felébresztem akkor meg elbújik... Valaki ötlet???
HCZoli
HCZoli
Fórum tag

Beteg patkánynak NE adj hámozatlan paradicsomot

HozzászólásSzerző: neverhood Dátum: 2010. márc. 17., szer. 9:27 am

Tegnap vittem vissza Benjit ugye dokihoz. Napközbenre kapott pár darab paradicsomot máténál melóhelyen, mert ő vigyázott rá, hogy az puha, hátha eszik belőle. A maradék bent is maradt a szállitóban estére.
Reggel megyek ki, rögtön nézem benjit, benji nincs a szállitóban. BENJI NINCS A ... hol van?? Benji a sz.gépasztal alatt van és csak annyit tud, hogy hhhh hhhhh hhhh. Szivroham kétszer, teljesen bepánikoltam, hogy esetleg kiszáradt (nem csukom rá sose a hordozó tetejét csak a füleket hajtom fel, úgy tűnik ezt este most elfelejtettem) Valahogy kikecmergett a szállitóból leesett a kanapéról és eljutott egészen a szoba másik felébe az asztal alá. Ott meg csak feküdt és hihegett. Felkaptam, próbáltam adni neki vizet, de nem kellett, néztem, hogy esetleg a kanapé mögötti poroszlánokból jutott a torkába? Fenét az egyik paradicsomszeletnek a héja volt a torkában, amit nem tudott se lenyelni se kiköpni, alig birtam kiszedni )= Mikor bevittem a fürdőbe már potyogtak a könnyeim, hogy úristen, aztán amikor kiszedtem akkor már jó volt, de fogalmam sincs meddig volt a torkában mennyire száradt ki a torka vagy mennyire sértette fel igy hogy nem tudta lenyelni. Eddig sosem volt gond a héjával, otthagyták és kész, eszembe se jutott hogy baj lehet belőle. Béna vagyok tudom.. Reggelije közben meg két falatt között képes volt folyamatosan elaludni, úgy kellett felébreszteni, hogy egyél már, ebből gondolom, hogy nem reggel történt az eset, szerintem teljesen ki volt merülve. Legalábbis remélem csak ez a baj. Sose adjatok beteg patkánynak héjas paradicsomot. Viszont tegnap lefeküdtem fele a földre és vagy fél órát aludt a mellkasomon miközben simogattam. Illetve elaludtam én is közben úgyhogy csak rajta volt a kezem. Tündérpatkány annyira remélem, hogy felépül!
Neverhood
a Szmöre - MBM
Ha gondolkodsz, ne mondd ki! Ha kimondod, ne írd le! Ha leírod, ne írd alá! Ha aláírod, ne csodálkozz!
neverhood
MODERÁTOR

Re: Ma reggeli akció

HozzászólásSzerző: Karmilla Dátum: 2010. márc. 09., kedd 10:22 pm

breki23 írta:Voltunk doktorbácsinál az egyetemen.
Megröntgenezték, csontjának baja nincs. Kapott két szurit (Ketofen és Dexadreson), az egyik fájdalomcsillapító a másik meg (azt vettem ki a doki szavaiból) hogy valami szteroidos cucc. Most jobban van, nem tűnik bajának, vagyis valamelyik a kettő közül használ.
Ha holnapra jobban lesz, akkor csak megütötte magát, és "csak" fájt neki, ha visszaesik, akkor idegi alapú/gyulladásos baja van, amit nem szeretnék...

Nálunk is hasonló gond volt mint nálatok, nálunk verekedés lehet és attól zizzent be... külön választás, kényeztetés és homeopátiás gyógyszert kapott meg Fájdalom csillapító injekciót és azt hiszem b6 vitamint.5nap után újraössze lehetett engedni őket addig kivenni se és sokat itatni, és babusgatni.. Én tippem a verekedés volt erre a nyöszörgéses állapotra Remélem nálatok is hamar rendbe jön minden!
Karmilla

Ha elsőre nem sikerül, akkor biztos lehetsz benne, hogy az ejtőernyőzés nem a te sportod. :)
Karmilla
Fórum tag

HozzászólásSzerző: breki23 Dátum: 2010. márc. 08., hétf. 2:52 pm

Voltunk doktorbácsinál az egyetemen.
Megröntgenezték, csontjának baja nincs. Kapott két szurit (Ketofen és Dexadreson), az egyik fájdalomcsillapító a másik meg (azt vettem ki a doki szavaiból) hogy valami szteroidos cucc. Most jobban van, nem tűnik bajának, vagyis valamelyik a kettő közül használ.
Ha holnapra jobban lesz, akkor csak megütötte magát, és "csak" fájt neki, ha visszaesik, akkor idegi alapú/gyulladásos baja van, amit nem szeretnék...
breki23
MODERÁTOR

HozzászólásSzerző: Sendy Dátum: 2010. márc. 08., hétf. 11:19 am

breki23 írta:Vigyem azonnal orvoshoz, vagy várjak hátha csak meghúzódott neki? ...

Nekem az egyik mongol egérrel történt ez, de ő sajnos a következő reggelt nem érte már meg. Első tipp háthúzódás, esetleg leesett az emeletről volt az orvos részéről, kapott egy lazító injekciót, de estére meghalt. Utólag agyvérzést vagy ehhez hasonlót állapítottunk meg.
A másik mongol egerem viszont leesett az asztalról. Kb 2 hét múlt el, mire újra használni kezdte a kezét. Addig csak lógatta, mint aki lebénult. Masszíroztuk neki minden nap, utána normálisan használta. Mindez több mint 2 évesen történt vele.
Lehet hogy Prüntyi is csak leesett valahonnan, és most csak így tud menni. De tuti, én már felhívtam volna az orvosunkat, és amint lehet a rendelőben lennénk.
Nem akarok nagyon okoskodni, biztosan vannak nálam jobban hozzáértők, de ha idegrendszeri, pl agyvérzésből, tumorból satöbbiből ered, akkor stressz hatására fokozódnia kell a tüneteknek. Ha viszont lenyugszik, akkor javul a helyzet. Ezt Pazár Péter doktor úr mesélte nekünk mikor Patrícia dőlni kezdett a bal felére. Szépen ment addig amíg fel nem ingerelte a doki (szájába róbált belenézni). Utána csak fetrengett a bal felén szegénykém.
Kis megnyugtatásként: nekem gerincsérvem van és néha iszonyat hogyan vonszolom magam, meg hogy ugrálok meg bicegek, kúszok.. de az az igazság, hogy úgy bicegve, meg vonszolva nem fáj, ha rendesen lépnék akkor fájna igazán. Lehet nála is így van, hisz a kedve jó.
Jobbulást kívánok!
Sendy
Fórum tag

HozzászólásSzerző: neverhood Dátum: 2010. márc. 08., hétf. 10:56 am

breki23 írta:Reggel benéztem a lányokhoz, látom mind a négy a Szputnyikba préselődve, dearanyos, decuki, jajdejó. Pár perccel később már nem volt annyira tele az űrhajó, elkezdtem keresni melyik unta meg a többieket. Prüntyit a sarokban találtam meg, ahogy nyújtózik. Hosszan. Túl hosszan.
Folyamatosan furán ment/megy a ketrecben, mintha tényleg nyújtózkodna, de ennyit? Amikor kivettem, akkor normálisan is ment, de itt a videó arról, hogy mit csinál. A tappancsai kicsit lilásak, de nem annyira, mint Kozmőnak volt, mikor megrántotta. Nyomogatásra nem fájnak a lábai, viszont kicsit mintha önmagához képest is be lenne esve a lágyéka.
Vigyem azonnal orvoshoz, vagy várjak hátha csak meghúzódott neki? A videón látszik, hogy amúgy érdeklődő, viszont életében először hagyta, hogy hosszan vakargassam a fejét, míg az ölemben ült. Remélem csak túlparázom, de ez a fókajárás kellően kiborított így korán reggel...

A videot mondjuk nem tudom megnézni de szerintem ha egy órán belül nem javul én vinném dokihoz. Igy látatlanban legalábbis. Közben lehet koránt sem olyan komoly. Csak ugye nem tudom megnézni a videot.

Hm... Most ez lehet hülyén hangzik de idegbecsipődés lehet patkányéknál? Oo Én amikor a hátamban becsipődött egy ideg akkor csináltam ilyesmiket, hogy fájt mozogni meg ilyenek. Mondom lehet hülyeség.
Neverhood
a Szmöre - MBM
Ha gondolkodsz, ne mondd ki! Ha kimondod, ne írd le! Ha leírod, ne írd alá! Ha aláírod, ne csodálkozz!
neverhood
MODERÁTOR

HozzászólásSzerző: breki23 Dátum: 2010. márc. 08., hétf. 10:41 am

A csóben fekve is néha ívbe feszíti a hátát. Ha felemelem csipog (bár ezt sokszor csinálta eddig is, de most minden felemelésre csipog), de kézben tartva és nyomogatva sehol nem fájlalja a hasát/lábát/oldalát.
Még egy videó, most ért fel, lesz még jobb a minősége, de a lényeg látszik.
breki23
MODERÁTOR

Ma reggeli akció

HozzászólásSzerző: breki23 Dátum: 2010. márc. 08., hétf. 10:18 am

Reggel benéztem a lányokhoz, látom mind a négy a Szputnyikba préselődve, dearanyos, decuki, jajdejó. Pár perccel később már nem volt annyira tele az űrhajó, elkezdtem keresni melyik unta meg a többieket. Prüntyit a sarokban találtam meg, ahogy nyújtózik. Hosszan. Túl hosszan.
Folyamatosan furán ment/megy a ketrecben, mintha tényleg nyújtózkodna, de ennyit? Amikor kivettem, akkor normálisan is ment, de itt a videó arról, hogy mit csinál. A tappancsai kicsit lilásak, de nem annyira, mint Kozmőnak volt, mikor megrántotta. Nyomogatásra nem fájnak a lábai, viszont kicsit mintha önmagához képest is be lenne esve a lágyéka.
Vigyem azonnal orvoshoz, vagy várjak hátha csak meghúzódott neki? A videón látszik, hogy amúgy érdeklődő, viszont életében először hagyta, hogy hosszan vakargassam a fejét, míg az ölemben ült. Remélem csak túlparázom, de ez a fókajárás kellően kiborított így korán reggel...
breki23
MODERÁTOR

Re: Zizi gondok

HozzászólásSzerző: HCZoli Dátum: 2010. márc. 05., pén. 10:11 am

merrin írta:Remélem bíztatót mondott a doki ha sikerült eljutni ma hozzá, nekem az az ötletem hogy valami stressz érte, amit akár ti se vettetek észre, de ő bizony jól megjegyezte magának. Ez lehet bármi amitől megilyedt vagy lepottyant vhonnan vagy hasonló, és arra reagál most ilyen félősen. Harapás is lehet ezzel kapcsolatos... Ezt néhány nap alatt kiheverik sok kedvességgel, a takonykór szerintem ettől független, arra viszont úgyis a doki mond majd vmit, drukkolok hogy semmi komolyat ne mondjon...

Köszi Merrin a drukkot! :-) Elképzelhető hogy stressz érte, bár a dokinak sikerült elmagyaráznia a saját teóriáját. Szóval tokától-bokáig megvizsgálta a kis törpét, daganatot nem talált, tüdeje tiszta, szerinte nincsen megfázva, bár elképzelhető hogy meg volt..Viszont amikor a hátát vizsgálta, mindig összerándult, és hangosan csipogott, mintha kegyetlenül fájna neki. A doki szerint valamilyen gyulladás rámehetett a csontjaira, amit most megpróbálunk kikezelni. Kapott fájdalomcsillapító-étvágyfokozó-gyulladáscsökkentő szurit, és egy hétig baytrilt kell csepegtetni. Jövőhéten kontroll, ha nem javul, akkor röntgen. A kedvtelenségét azzal magyarázta a doki, ha nekünk fáj a hátunk, akkor legszívesebben mi is csak fekszünk, ami elég logikusan hangzik. :-D Végülis korban van Zizike, elvégre 50-es éveit tapossa átszámolva emberi évekre a korát. :-) Hát ennyi.
HCZoli
HCZoli
Fórum tag

Re: Zizi gondok

HozzászólásSzerző: merrin Dátum: 2010. márc. 05., pén. 12:42 am

HCZoli írta:... Valaki ötlet??? :? (és egy plusz infó, hétfőn egyik ismerősünk bedugta az ujját, természetesen Zizi megharapta, gondolom azt hitte hogy kaja.. persze gondolom nincs összefüggésben, de hétfőn indult ez az egész)

Remélem bíztatót mondott a doki ha sikerült eljutni ma hozzá, nekem az az ötletem hogy valami stressz érte, amit akár ti se vettetek észre, de ő bizony jól megjegyezte magának. Ez lehet bármi amitől megilyedt vagy lepottyant vhonnan vagy hasonló, és arra reagál most ilyen félősen. Harapás is lehet ezzel kapcsolatos... Ezt néhány nap alatt kiheverik sok kedvességgel, a takonykór szerintem ettől független, arra viszont úgyis a doki mond majd vmit, drukkolok hogy semmi komolyat ne mondjon...
Lankester Merrin
merrin
MODERÁTOR

Re: Emésztési gondok

HozzászólásSzerző: merrin Dátum: 2010. márc. 05., pén. 12:38 am

zsuzzzs írta:... Várjak még hogy mi lesz, vagy azonnal doki? :o
(nem mindig van híg széklete, csak ha kiveszem, ketrecen belül nincs gond)

Hát pocimenésre Bio Lapis adható vízben vagy bébiételben oldva, de mivel nála ez nem folyamatos, így nehezebb a kérdés. Én dokit mindenképp megpróbálnám, főleg a zuglói Vezér állatorvosi rendelőt, ugyanis ott Karmilla járt minap túlstresszelt patival (Alvin) és kapott a rendes kezelés mellé ilyen ,,hangulatjavító" bogyót. Nem kell rosszra gondolni, nem gyógyszer hanem valami természetes készítmény (embernek teában is van ilyen pl.). Náluk működni látszik a dolog, szóval szerintem ezzel tipikusan érdemes lehet oda menni.
Lankester Merrin
merrin
MODERÁTOR

Emésztési gondok

HozzászólásSzerző: zsuzzzs Dátum: 2010. márc. 04., csüt. 8:10 pm

Sziasztok! Kezdek rájönni, miért nem nő úgy Lucy mint a többiek. Azt mondta Vlad, hogy stressz esetén lehet hasmenésük. De Lucynak majdnem mindig az van, mikor kiveszem (ő az egyetlen, aki nem jön ki önszántából, csak az ajtóhoz, és nem próbál menekülni, mikor benyúlok kivenni. Eddig is volt már "lazább" széklete, de ma konkrétan folyósat produkált. Eltakarítani mókás volt a szőnyegből. Teljességgel ugyanazt eszi, mint a többiek, nem kivételezek (egyenlőre). Viszont most már határozottan többet alszik a többieknél. De ha meg kintvan, és kikakilta magát (és nem haragudtam meg rá, mert lef*sta a frissen mosott ruhámat) akkor élénk, császkál, bátor, és ha nyakban van, kattog. Szóval sok alvás, kevés evés, sok ivás, és híg széklet... Ezek a tünetek, meg hogy kisebb a tesóinál... Várjak még hogy mi lesz, vagy azonnal doki? :o
(nem mindig van híg széklete, csak ha kiveszem, ketrecen belül nincs gond)
zsuzzzs
"A cél halál, az élet küzdelem,
S az ember célja e küzdés maga."
zsuzzzs
Fórum tag

Zizi gondok

HozzászólásSzerző: HCZoli Dátum: 2010. márc. 04., csüt. 10:11 am

Sziasztok! Ötletem sincs hogy melyik eü topikba való a kérdés, ezért inkább ide írom. :?
Zizi 2-3 napja nagyon furcsán viselkedik, ha kivesszük a ketrecből, egyenesen szalad a szokásos útvonalán át amerre lát, mintha szószerint rettegne tőlünk. :(
Ez párosul még némi kedvtelenséggel, étvágya se a régi, és kicsit szörcsög, de nem myco-ra emlékeztető hangon, hanem inkább mintha taknyos lenne. Tüsszenteni viszont nem hallottuk, ezért nem értem, hogy fázhatott meg, nálunk 23 fok körül van a hőmérséklet, huzatnak pedig nem tettük ki. Ma megyünk Grafékhoz, rettegek előre, de remélem a legjobbakat. Valaki ötlet??? :? (és egy plusz infó, hétfőn egyik ismerősünk bedugta az ujját, természetesen Zizi megharapta, gondolom azt hitte hogy kaja.. persze gondolom nincs összefüggésben, de hétfőn indult ez az egész)
HCZoli
HCZoli
Fórum tag

Re: GALLÉR GALLÉR GALLÉR

HozzászólásSzerző: Bee Dátum: 2010. márc. 03., szer. 9:50 am

poszmete írta:... De rájöttem, hogy a probléma maga a patkány hajlékonyságában rejlik...

Meg az eszében! A büdös dögök! Nekem szabályosan az volt az érzésem, mikor észrevettem, hogy gond nélkül elérte a sebet a gallérban, hogy ez a dög engem palira vesz és röhög rajtam, amiért azt gondoltam, hogy kifoghatok rajta. :o De azért csak bebizonyítottam, hogy még mindig én vagyok az okosabb. (giggle)
Bee
Bee
Fórum tag

Re: GALLÉR GALLÉR GALLÉR

HozzászólásSzerző: poszmete Dátum: 2010. márc. 03., szer. 9:36 am

Bee írta:
poszmete bemutatkozójában írta:A tündéri patkánynak ma csináltuk meg a másfél hét alatt kb. a nyolcadik gallért. Mert vagy vágta vagy elérte a sebet vagy dagadt a feje vagy szét tudta vakarni a gallér szélével a sebet. (headbang) (headbang) ...

Húúúú, Te szegény, nagyon együtt érzek! Ismerős helyzet. Én is megküzdöttem Villámmal a gallér miatt, én is túlvoltam egy-két gallérgyártó projekten, mire a végére értünk, de azt hiszem a végén egész profi gallérgyáros vált belőlem.
3. Miután az utolsó varratot is kiopertálta, már nem voltam lágy szívű és keményen éjjel-nappal rajta volt. :( Nagyon sza* időszak, tényleg megszakad az ember szíve. :cry: De ha erősek vagyunk, előbb túl vagyunk rajta.

Köszi. Most ez az utolsó verzió nekünk is ilyen. Nem tudja kifordítani, mindkét végén védőréteget ragasztottunk rá, nem dagad benne a feje, szóval elviekben jó. De rájöttem, hogy a probléma maga a patkány hajlékonyságában rejlik. Ugyanis a kis cseles annyira össze tudja magát görbíteni, hogy a heréi kvázi átcsússzanak a gallér szélein, s így eléri őket. Ha viszont olyan nagyon hosszú gallért csinálok, hogy ezt ne tudja bejátszani, akkor meg enni se tud. De már beletörődtünk, hogy nagyon lassan fog begyógyulni a seb, azért a gallérban mégiscsak kevésbé piszkálja (elég erős igénybevétel kell hozzá), mint gallér nélkül.
poszmete
Megrögzött Fórumozó

GALLÉR GALLÉR GALLÉR

HozzászólásSzerző: Bee Dátum: 2010. márc. 03., szer. 8:53 am

poszmete bemutatkozójában írta:A tündéri patkánynak ma csináltuk meg a másfél hét alatt kb. a nyolcadik gallért. Mert vagy vágta vagy elérte a sebet vagy dagadt a feje vagy szét tudta vakarni a gallér szélével a sebet. (headbang) (headbang) ...

Húúúú, Te szegény, nagyon együtt érzek! Ismerős helyzet. Én is megküzdöttem Villámmal a gallér miatt, én is túlvoltam egy-két gallérgyártó projekten, mire a végére értünk, de azt hiszem a végén egész profi gallérgyáros vált belőlem. Ami végül bevált:
1. Kiindulás az a sablon, amit ha jól emlékszem pont te küldtél :)
2. De! Ezt a végére módosítanom kellett, mert az eredeti sablonnal az volt a baj, hogy rájött, hogy simán hátrahajlíthatja=kifordíthatja, ergo mint egy palást eltakarja ugyan a kezét, hasát, de a combját már pont szépen eléri, mert elég hosszú hozzá az orra. Nagyjából, mintha rajta se lenne! (swear) Szóval módosítani kellett, azaz
- nagyobb kört kellett csinálnom (nem volt elég hosszú, túlnyúlt rajta az orra/szája)
- kb. harmad (?) akkora területet, mint ami az áthajtásra volt jelölve még pluszban kivágtam (így már nem tudta kifordítani, kúposabb lett. Talán még az alvás is egyszerűbb volt így neki.)
- nyak részt kicsit megnagyítottam. (Közel 500g-os nőciről van ugyebár szó. (giggle) ) és a kivágás után már elszorította volna)
- a nyak részét körberagasztottam először kis papírzsempendő csíkokkal, majd arra rá ragtapaszt tettem szintén csíkokban. Gondosan ügyeltem rá, hogy az egyes csík darabok közvetlenül egymás mellé és véletlenül se egymásra kerüljenek, hogy minél kevésbé irritálják. Így nem vágta annyira a nyakát, mint a műanyag tette volna, de tény, hogy így is rendesen kipirosodott, kikopott a kis nyaka. :( De talán ez még mindig jobb volt, mint a csupasz éles műanyag. Enyhítendő próbáltam annyit simogatni és nagyon óvatosan vakirgatni neki a nyakánál, amennyit csak tudtam. (Azóta szokott rá a kattogásra, gülüzésre (inlove) )
3. Miután az utolsó varratot is kiopertálta, már nem voltam lágy szívű és keményen éjjel-nappal rajta volt. :( Nagyon sza* időszak, tényleg megszakad az ember szíve. :cry: De ha erősek vagyunk, előbb túl vagyunk rajta.
Bee
Bee
Fórum tag

Re: Mi lehet a gond?

HozzászólásSzerző: Karmilla Dátum: 2010. márc. 01., hétf. 10:47 am

Meli írta:
Karmilla írta:Már nem csak agresszív a drágaságom hanem percről percere betegebb is... ha hozzányúlok fél hullamerevségbe vágja magát vagy eldől és ha cirogatom akkor valamelyest ellazul de ha simogatni kezdem visít de nem úgy ahogy szokott hanem mély rekedtes hangon.... ki sem mozdul a függőágyból... enni eszik ha adok neki fönt de amúgy le nem menne.... és pénteken még semmi baja nem volt!!! :( és úgy tűnik fogyott is.... mi lehet ez??

Szia! A patid tünetei, viselkedése nekem leginkább arra emlékeztetnek, mintha félne, ijedt lenne vagy depressziós. A tünetek viszont - hogy nem eszik, nem mozog az semmiféleképpen sem jelent jót, főleg hogy a nem-evés miatt hamar lehet komolyabb baja is, úgyhogy egy állatorvosi kontroll egészen biztosan nem fog ártani, ki tudja mi derül ki. Úgyhogy először is állatorvos, meg sok sok simi, cirógatás, ilyenek hogy a kis lelke is rendbejöjjön. Remélem minden rendben lesz, drukkolok neki!

voltunk orvosnál:
Valószínűleg azért sír mert valahol megharapta a másik vagy megütötte magát... és ezen felül depressziós féltékeny... szóval kaptam rá "rossz kedv elleni homeopátiás bogyót" (felmerült bennem a kérdés hogy most drogozni fogom őt (giggle) ) akkor külön tartás ketrecen kívül Újra összeszoktatás 1hét mulva..
gyógyszerek/kezelés: Kapott B6 vitamin injekciót és Antibiotikum injekciót, homeopátiás bogyókat a vizébe, bio lapis-t, és tartsam távol telefonoktól, tv-től... (és ne tegyem mikróhoz közel vagy bele :lol: ) és este még egy kis kamilla teát kaphat.... és kényeztessem el csirkével, csonttal, jutifalival... szénsavmentes ásványviz.... (tehát az ebédemet adjam neki :D)
Karmilla

Ha elsőre nem sikerül, akkor biztos lehetsz benne, hogy az ejtőernyőzés nem a te sportod. :)
Karmilla
Fórum tag

Re: ha így folytatja, kicsi is marad...

HozzászólásSzerző: neverhood Dátum: 2010. márc. 01., hétf. 9:20 am

zsuzzzs írta:Csak az a baj, h a múlt héten kaptak csirkét csonttal, pulykasonkát, sajtot, tejfölt, tojást, és mindet úgy ették, hogy öröm volt nézni.

Én a pulykasonkát hanyagolnám, ha rendszeresen kapnak, nem tudni mennyi minden E meg ilyenek vannak benne, nem egészséges nekik (max tényleg havonta kb egyszer vagy kéthavonta egy keveset ha nagyon akarsz nekik adni belőle). Úgy alapvetően a nasival óvatosan kell bánni.

Abban pedig egyet tudok érteni, hogy nem minden baba fejlődik ugyanolyan mértékben, mivel úgyis lesznek köztük harcok hogy most akkor ki a domináns, igy amelyik nem, az többnyire kisebbre nő, mert a domináns fél lenyúlja a jó falatokat. Nem érdemes emiatt aggódni, nem lehetnek egyformák ((=
Neverhood
a Szmöre - MBM
neverhood
MODERÁTOR

Re: ha így folytatja, kicsi is marad...

HozzászólásSzerző: zsuzzzs Dátum: 2010. márc. 01., hétf. 7:29 am

merrin írta:...Először meg voltam ilyedve hogy mi lehet a baj, de aztán szép lassan megtanulták hogy amit ez a benga nagy micsda adogat, az valszeg finom, és jéééé tényleg.
Kellett 1-2-3 hét mire rájöttek, kitalálták, hogy mit szeretnek.

Csak az a baj, h a múlt héten kaptak csirkét csonttal, pulykasonkát, sajtot, tejfölt, tojást, és mindet úgy ették, hogy öröm volt nézni. Ezek voltak az igazi csábító falatok, próbáltam őket tanítgatni is velük, leginkább Trüffelt sikerült, két"-három "gyere" felszólítás után, már a karomon van általában. Én igyekeztem egyforma adagokat adni nekik. Mióta próbálok Lucynak kicsit többet hagyni, még annyit se eszik ezekből, mint azelőtt... Maholnap megint próbálkozom majd tojással, mert azt régen kaptak...
zsuzzzs
"A cél halál, az élet küzdelem,
S az ember célja e küzdés maga."
zsuzzzs
Fórum tag

ElőzőKövetkező

Vissza: Egészségügyi kérdések